Egérke recept
50 perc
Az Egérke hozzávalói:
0,5 l tej
0,5 l liszt,
6 db tojás
csipetnyi só
a sütéshez bő olaj
a tetejére fahéjas (vagy kakaós) porcukor
Az Egérke elkészítési módja:
A tejet csipetnyi sóval felforraltam és állandó keverés közben a lisztet beleszórtam. Fakanállal addig dagasztottam, amíg az edény falától el nem vált, akkor levettem a tűzről és kihűtve egyenként eldolgoztam benne a tojásokat. Bő, forró olajban - egy olajba mártogatott evőkanállal kanálnyi darabokat beleszaggatva – ropogós pirosra sütöttem. Végül fahéjas porcukorral hintettem meg.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 28. 16:56
Az egérke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.