Csirkemellkocsonya recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirkemellkocsonya hozzávalói:
50 dkg csontos csirkemell
10 dkg sárgarépa
5 dkg gyökér
10 dkg zeller
5 dkg vöröshagyma
5 dkg gomba
4 dkg zselatin
1 kk. paradicsompüré
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, sómentes ételízesítő
A Csirkemellkocsonya elkészítési módja:
A csirkemellet hideg vízben feltettem főni. Amikor felforrt, leszedtem a habját. Beletettem a megtisztított zöldséget, hagymát, gombát, paradicsompürét. Fűszereztem és lassú tűzön addig főztem, amíg a zöldség és a hús meg nem puhult. A húst kiemeltem, a bőrt lehúztam, a csontokat kiszedtem és a belevalókat hideg vízzel leöblítettem. A húslevest leszűrtem és a hideg vízben feloldott zselatint a húsléhez adtam. Tálra tettem a csirkemellet, gombával és a szeletelt zöldségekkel díszítettem. A lehűlt, szalvétával lezsírozott csirkekocsonyalét ráöntöttem úgy, hogy a húst a lé ellepje. Hűtőben dermesztettem meg kb. 4 óra alatt.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 4. 17:06
A csirkemellkocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.