Kocsonya csirkelábakból recept
A Kocsonya csirkelábakból hozzávalói:0,5 kg csirkeláb
1 szál fehérrépa hasábokra vágva
2 szál sárgarépa hasábokra vágva
1 kis zellergumó, vagy egy csokor zellerzöld
1 paradicsom egészben
1 paprika félbevágva, kicsumázva
1 kis fej vöröshagyma egészben
só
A Kocsonya csirkelábakból elkészítési módja:
A megmosott csirkelábakról levágom a körmöket, amelyiken van külső sárga bőr, azt 1-2 másodpercre forró vízbe mártom, akkor könnyen lekaparható. Egy alkalmas főzőedénybe teszem az összes hozzávalót, megsózom, felöntöm annyi hideg vízzel, hogy éppen ellepje és felrakom főni. Amint felforrt, takarékra veszem, s nagyon lassan addig főzöm, amíg a csontról könnyen leválik a hús. A hagyma, a paprika, a paradicsom nélkül kiadagolom, és ha kihűlt, azonnal hűtőbe rakom. Kényelmesebb a fogyasztása, ha a lábakat nem tesszük az adagokba, hanem mustárral, kenyérrel melegen tálaljuk.
Olcsó, kevesebb macera van vele, mint a sertéshúsból készültnek, s a célt ugyanolyan jól szolgálja.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2020. nov. 10. 18:05
A kocsonya csirkelábakból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.