Hagyományos fasírt recept
A Hagyományos fasírt hozzávalói:2 kg darált sertéshús
30 dkg apróra vágott vöröshagyma
60 dkg tejbe, vagy vízbe áztatott, kifacsart kenyér
4 tojás
só, piros fűszerpaprika, fehérbors, egyéb, tetszőleges fűszer, kinek mi tetszik (őrölt kömény, majoranna)
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A Hagyományos fasírt elkészítési módja:
Első lépésként kézzel alaposan összedolgozom a hússal a kenyeret és vöröshagymát. A massza közepébe mélyedést nyomok, beleütöm a tojásokat. Rászórom a főszereket, fakanállal elvegyítem, s folytatom az összegyúrást. (Ha van rá idő, érdemes a masszát fél napig, vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetni.) Evőkanál segítségével nagy tyúktojásnyi adagokat szakítok a masszából, gömbbé formálom, és zsemlemorzsába hempergetem. Felforrósított, bő olajban, időnként megforgatva kisütöm.
Természetesen lehet fele, vagy kevesebb mennyiséget készíteni, de nekem annyival nem éri meg összekoszolni az edényeket. Ez alkalommal 21 gombóc lett.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2020. aug. 20. 21:05
A hagyományos fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.