Gombás, tejszínes csirkeragu recept
A Gombás, tejszínes csirkeragu hozzávalói:80 dkg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
2 üveg szeletelt gomba
4 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 csokor apróra vágott petrezselyem
só, bors
olaj
A Gombás, tejszínes csirkeragu elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra kockázom és kevés olajon üvegesre pirítom. A csirkemellet kockákra vágom és a hagymához adva fehéredésig párolom. Beleteszem a gombát és pár perc múlva, ha a gomba már kezd összeesni, belepréselem a fokhagymát. Fűszerezem, és jól elkeverem. Fedő alatt, néha megkeverve addig párolom, amíg a gomba is puha lesz. Végül a tejszínnel összeforralom és hozzáadom a petrezselymet.
Nokedlivel az igazi, de rizs és bulgur is passzol hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2020. júl. 2. 21:15
A gombás, tejszínes csirkeragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.