Birkaragu recept
120 perc
A Birkaragu hozzávalói:
60 dkg birkalapocka
50 dkg burgonya
15 dkg gomba
1 közepes nagyságú hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom,
1 nagy sárgarépa
15 dkg császárhús
2 ek. étolaj
1 dl száraz fehérbor
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, pirospaprika, kakukkfű, babérlevé,
A Birkaragu elkészítési módja:
A kb. 2x2 cm-es darabokra vágott húst az olajon az apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal előpároltam kb. 15 percig. Hozzáadtam a csíkokra vágott császárhúst. Tovább sütöttem még 15 percig. Majd beletettem a szeletekre vágott gombát, a karikára vágott sárgarépát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadtam 1 evőkanál pirospaprikát (aki szereti erőset is tehet bele), 1-1 kávéskanálnyit a fűszerekből, és kb. 2 kávéskanál patikasót. Felöntöttem kb. 1 liter vízzel és a borral. Beleraktam a meghámozott, felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Majd készre főztem. Olyannak kell lennie, mint egy sűrű levesnek. Friss félbarna kenyérrel és vörösborral kínáltam, mély tányérban.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 15. 20:30
A birkaragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.