Húsgolyók joghurtos mártással recept
A Húsgolyók joghurtos mártással hozzávalói:50 dkg darált marha-/sertéshús
1 db vöröshagyma
3 tk. őrölt (római) kömény
2 tk. currys fűszerkeverék
fél zsemle
1 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek. vaj
patikasó
mártáshoz:
2 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 kis csilipaprika
csipetnyi porcukor
néhány mentalevél
kevés olívaolaj
A Húsgolyók joghurtos mártással elkészítési módja:
A darált húst eldolgoztam az apróra vágott vörös- és reszelt fokhagymával, beáztatott, kinyomkodott zsemlével és a fűszerekkel. Golyókat formáztam belőle, aztán 180 fokos sütőben, szilikon muffinformákba téve megsütöttem. Közben a mártáshoz a mentaleveleket finomra csipkedtem, majd összekevertem az apróra vágott csilivel és a többi alapanyaggal. Amikor a fasírtgolyók kisültek, hideg vízben áztatott, lecsepegtetett nyársra húztam őket és a mártással kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 9. 22:39
A húsgolyók joghurtos mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.