Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsgolyók joghurtos mártással recept

Húsgolyók joghurtos mártással recept

A Húsgolyók joghurtos mártással hozzávalói:
50 dkg darált marha-/sertéshús
1 db vöröshagyma
3 tk. őrölt (római) kömény
2 tk. currys fűszerkeverék
fél zsemle
1 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek. vaj
patikasó

mártáshoz:
2 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 kis csilipaprika
csipetnyi porcukor
néhány mentalevél
kevés olívaolaj


A Húsgolyók joghurtos mártással elkészítési módja:
A darált húst eldolgoztam az apróra vágott vörös- és reszelt fokhagymával, beáztatott, kinyomkodott zsemlével és a fűszerekkel. Golyókat formáztam belőle, aztán 180 fokos sütőben, szilikon muffinformákba téve megsütöttem. Közben a mártáshoz a mentaleveleket finomra csipkedtem, majd összekevertem az apróra vágott csilivel és a többi alapanyaggal. Amikor a fasírtgolyók kisültek, hideg vízben áztatott, lecsepegtetett nyársra húztam őket és a mártással kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A húsgolyók joghurtos mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook