Nyári kapros zöldségsaláta recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Nyári kapros zöldségsaláta hozzávalói:
6 db uborka (vagy egy kígyóuborka)
2 db sárga paprika
1 db vöröshagyma
2 db keményre főtt tojás
1 doboz kukoricakonzerv
1 pár virsli
2 dl tejföl
4 ek. majonéz
2 ek. mustár
fél citrom leve
2 ek. repceolaj vagy szőlőmagolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, petrezselyemlevél, kaporlevél, grill zöldségfűszer, édesítőszer
A Nyári kapros zöldségsaláta elkészítési módja:
Az uborkákat alaposan megmostam és egy drótszivaccsal enyhén körbesúroltam. Ezt követően minden hozzávalót felaprítottam és egy keverőtálba helyeztem. Hozzáadtam a felszeletelt virsliket, a lecsepegtetett kukoricát, majd a tejföl, a majonéz, a mustár, a citromlé és az étolaj következett. Megfűszereztem és egy evőkanállal alaposan összekevertem. Végül az egészet egy zárható dobozban egy éjszakára a hűtőbe tettem, hogy alaposan összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 6. 18:52
A nyári kapros zöldségsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.