Petrezselymes krémleves recept





3 ek. vaj
2 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl zöldségalaplé
5 dl tej
1 csokor petrezselyem
4 ek. habtejszín
4 ek. olívaolaj
ízlés szerit: patikasó, őrölt fehér bors
A Petrezselymes krémleves elkészítési módja:
A felaprított vörös- és fokhagymát a vajon üvegesre pároltam. Hozzáöntöttem a zöldségleves-alaplevet és a tejet, aztán felforraltam. Beleszórtam a felaprított petrezselymet, borsot, sót, majd az egészet egy botmixerrel összemixeltem. Hozzáadtam a habtejszínt és újra felforraltam. A tányérokba szedett levest az olívaolajjal meglocsolva és a megmaradt felaprított petrezselyemmel megszórva tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 4. 19:38
A petrezselymes krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.