Sárgaborsós egytál gazdagon recept
100 perc
A Sárgaborsós egytál gazdagon hozzávalói:
25 dkg sárgaborsó
40 dkg rizs
10 dkg sertésbőrke
1 db sertésfül
2 pár virsli
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
4 ek. étolaj
2 ek. kacsazsír
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Sárgaborsós egytál gazdagon elkészítési módja:
Először feltettem egy kisebb lábosba főni enyhén sózott vízben a börkét és a fület kb. egy órára. Majd a rizst főztem meg egy másik lábosban úgy, hogy a zsiradék felén pár percig pirítottam, utána felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel. Amikor megfőtt félretettem. Ezután egy közepes fazékban megpirítottam a zsiradék másik felén a felaprított vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Majd beleszeleteltem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Pár perc pirítás után hozzáadtam az előzetesen egy éjszakára beáztatott sárgaborsót és az előfőzött bőrkét és fület a főzőlevével együtt. A virsliket is felkarikázva hozzáadtam. Ezt követően kis lángon fedő alatt főztem néha megkevergetve egészen amíg a sárgaborsó meg nem puhult. Utána már csak a rizst kellett hozzákeverni és el is készült ez a remek egytálétel.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 1. 17:56
A sárgaborsós egytál gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.