Zöldséges-húsos tál recept





fél kg hús (sertéstarja vagy csirkemell)
1 kg vegyes zöldség tetszés szerint
(sárgarépa, zöldborsó, édesburgonya, krumpli, cukkini, fokhagyma, vöröshagyma, paprika, paradicsom stb.)
3 ek. étolaj
1 dl rosé bor
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, friss zöldfűszerek
A Zöldséges-húsos tál elkészítési módja:
A megtisztított és felaprított zöldségeket egy nagyobb hőálló tálba tettem, fűszereztem, meglocsoltam a borral, az étolajjal és lazán összekevertem. Végül a felkockázott húst is hozzátettem úgy, hogy a zöldségek kicsit takarták. Alufóliával lefedve 160 C fokos sütőben addig sütöttem amíg minden megpuhult. Ezután fólia nélkül is kicsit még pirítottam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 31. 21:14
A zöldséges-húsos tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.