Hagymás bab - egyszerűen recept



- vöröshagymsa
- füstölt kolbász
- főtt, füstölt sonka (elhagyható)
- főtt tarka bab
- őrölt paprika
- só-bors-bazsalikom
- citromlé
- olaj
A Hagymás bab - egyszerűen elkészítési módja:
Kevés olajon a szálára vágott vöröshagymát megdinsztelem, és beleforgatom a felszelt füstölt kolbászt. Aki szereti, most rakhatja hozzá az előre megfőzött, kockára vágott füstölt sonkát is! Részemről ez kimarad. Őrölt paprikával megszórom és csak annyi vízzel engedem fel, hogy a kolbász és a hagyma megpuhuljon, nem kell "hosszú lére" ereszteni. Bele a só-bors-bazsalikom ízlés szerint. Amikor összeforrtak, beleborítom az előre leszűrt tarka babot, azzal is összeforgatom, majd kevés cukrot rákaramelizálok, citromlével meglocsolom. Leveszem a tűzről és beborítva hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Napsugár8, 2020. nov. 2. 07:18
A hagymás bab - egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.