Velős hurka recept
A Velős hurka hozzávalói:3 sertésvelő,
1 kg sovány hús,
50 dkg szalonna,
2 fej hagyma,
só,
bors,
majoranna,
szegfűszeg,
25 dkg köleskása,
20 deka zsír.
A Velős hurka elkészítési módja:
A húst megdarálom, a szalonnát apró kockára vágom, a velőt kissé megabálom‚ hártyájától megtisztítom, majd áttöröm. Az apróra vágott hagymát zsíron világossárgára pirítom, majd beleteszem a darált húst, állandó keverés mellett pár percig pirítom. Majd az egészet összekeverem a szalonnával, a sóval, borssal, kevés majorannával, szegfűszeggel. A köleskását vízben megfőzöm, hozzáadom a velőt és a befűszerezett húsmasszát. Vastagbélbe töltöm, majd 80 fokon fél óráig abálom. Onnét kivéve hideg vízbe szedem, majd leszikkasztom. Másnaptól gyenge füstön két napig füstölöm. Zsírban megsütve fogyasztható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. febr. 27. 22:24
A velős hurka elkészítési módja és hozzávalói.