Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sonkaléleves recept

Sonkaléleves recept

A Sonkaléleves hozzávalói:
1,5 liter sonkalé,
40 dkg burgonya,
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 hegyes zöldpaprika,
1/2 dl olaj,
1 teáskanál majoranna,
1 teáskanál őrölt kömény,
1 evőkanál liszt,
1 csomó petrezselyem.


A Sonkaléleves elkészítési módja:
Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, belerakom a kiskockákra vágott krumplit, majd pár perc párolás után rászórom a lisztet és felengedem a sonkalével. A fűszerekkel és a felkarikázott paprikával ízesítve addig főzöm, míg a krumpli meg nem puhul.

Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselymet hintek rá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sonkaléleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook