Sonkaléleves recept
A Sonkaléleves hozzávalói:1,5 liter sonkalé,
40 dkg burgonya,
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 hegyes zöldpaprika,
1/2 dl olaj,
1 teáskanál majoranna,
1 teáskanál őrölt kömény,
1 evőkanál liszt,
1 csomó petrezselyem.
A Sonkaléleves elkészítési módja:
Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, belerakom a kiskockákra vágott krumplit, majd pár perc párolás után rászórom a lisztet és felengedem a sonkalével. A fűszerekkel és a felkarikázott paprikával ízesítve addig főzöm, míg a krumpli meg nem puhul.
Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselymet hintek rá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. febr. 24. 22:17
A sonkaléleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.