Szarvaspacalleves recept
A Szarvaspacalleves hozzávalói:1 kg szarvaspacal,
1 kg marhacsont,
2 tojássárgája,
1 pohár tejföl,
1 sárgarépa,
1 petrezselyem,
1 zeller,
1 nagy fej hagyma,
bors,
só,
ecet.
A Szarvaspacalleves elkészítési módja:
A pacalt megtisztítom, ecetes, sós vízben kiáztatom. A csonttal és a zöldségekkel együtt puhára párolom. A főzővízből kivéve felcsíkozom. A csontokat kidobom, a zöldségeket pedig áttöröm, vagy turmixolom. A lében összeforralom a pacalt, ecetezem, borsozom, sózom, ha kell. Majd forrón ráöntöm a levesestál aljára tett tejföllel összekevert tojássárgájára.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. febr. 25. 22:20
A szarvaspacalleves elkészítési módja és hozzávalói.