Vaníliás főtt perecek recept



3 tojás
8 deka vaj
fél csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
20-22 deka liszt
fél csomag sütőpor
A Vaníliás főtt perecek elkészítési módja:
3 tojás sárgáját 8 deka olvasztott vajjal habosra keverünk, aztán fél csomag vaníliás cukrot, csipetnyi sót, 20-22 deka lisztet, fél csomag sütőport és a 3 tojás kemény habját adjuk hozzá. A tésztából ceruza vastagságú rudakat formálunk, ezekből kis pereceket, melyeket fél órára pihenni félreteszünk. Pihentetés után a pereceket tűzön forrásban lévő vízbe dobjuk egymás után, s addig főzzük, míg a víz felszínére jönnek. Egyenként kiemeljük és olvasztott zsírral megkenve zsírozott tepsibe téve erős tűznél sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2019. jan. 19. 15:49
A vaníliás főtt perecek elkészítési módja és hozzávalói.