Van egy hóember tortaformám. Tudnátok sütirecepteket, hogy mit lehetne vele kezdeni? (tudásbázis)
Jah, már eleve a formába öntöttem a tésztát, úgy kötött meg.
De lehet őzgerincformába is rakni, viszont akkor két forma kell.
Végül ezt csináltam meg. Isteni finom lett és mutatós. Kókuszreszeléket szórtam rá. A szemét, száját, orrát és a sálat franciadrazséval raktam ki.
Először nagyon híg volt a "tészta", de jól megkötött másnapra a hűtőben.
KEKSZES-KÓKUSZOS CSEMEGE
50 dkg háztartási keksz
4 dl víz
2 dl cukor
25 dkg Rama sütőmargarin
5 dkg kakaó
rum ízlés szerint (vagy rumaroma)
kókuszreszelék
A kekszet apró darabokra tördeljük. A cukorból és a vízből szirupot főzünk. A tűzről levéve belekavarjuk a margarint és a kakaót.
Ha kihűlt, rummal ízesíthetjük és az összetört kekszre öntjük. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, majd két rudat formálva kókuszba forgatjuk.
Néhány órára visszatesszük a hűtőbe, és szeletelhető a csemegénk.
Megjegyzés: Kiadós, egyszerűen elkészíthető, finom csemege.
Köszi, ezek egész jó ötletek :-)
még kitalálom melyik legyen.
rumos-csokis kekszes tészta, amit nem kell sütni
Aztán kókuszreszelékkel leszórni
Szilikon hóember forma
Nem lesz nehéz az asztalhoz csalogatni a gyerekeket, ha ebben a Szilikon hóember formában sütjük meg kedvenc süteményüket!
• Az 1 literes Hóember forma ideális a téli ünnepi alkalmakra, legyen az egy téli parti, születésnap vagy éppen egy meghitt ünnep, a karácsony.
• Készíthetünk benne fagylaltot is. Töltsük meg az orrát piros gyümölcsös marcipánnal, a szemeit és a gombját csokoládéval, mogyoróval és már kész is a nyári hóemberünk.
• Használhatjuk a formát más évszakokban is, hiszen bohócot vagy egyéb színes figurát is készíthetünk benne. A gyerekek nagy kedvence lesz a terítéken.
Receptek a Szilikon Hóember formához
Néger - torta
Hozzávalók: 4 tojás (a sárgája és a fehérje különválasztva), 2 kávéskanál hideg víz, 20 dkg porcukor, 18 dkg finomliszt, 1 dl keserű kakaópor, 2 kávéskanál sütőpor
A dekorációhoz: Étcsokoládé és bonbon
Elkészítés: Verjük fel a tojásfehérjét a vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, a keserű kakaóport majd utoljára a lisztet és a sütőport. Öntsük a tésztát a Hóemberformába, 35 percig süssük, 180 fokos előmelegített sütőben. Öntsük ki a formából a megsült tésztát, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg keserű kakaóval majd tetszés szerint díszítsük.
Bátyám-uram lepény Svájci répatorta (sós)
Hozzávalók: 3,5 dkg reszelt répa, 4 tojás, 2,5 dkg liszt, 2,5 dl tejföl,
7 dkg Gruyère sajt, só, bors
A dekorációhoz: Bébirépa, répa, petrezselyem, paradicsompaprika, olajbogyó
Elkészítés: A megtisztított répát reszeljük le. Egy tálban keverjük össze a tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt Gruyère sajtot. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint. Adjuk hozzá a reszelt répát és keverjük össze, majd öntsük a tésztát a formába. Süssük 35 percig, 180 fokos előmelegített sütőben. Öntsük ki a formából, majd díszítsük tetszés szerint (fotó)
Maci torta
Hozzávalók: 2,5 dkg porcukor, 12,5 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, vagy dió, 5 tojás fehérjéje, 1,25 dkg vaj, ½ cs sütőpor
A díszítéshez: 2,5 dkg lekvár, 0,5 dkg szeletelt, pörkölt mandula, csokidarabok
Elkészítése: Keverjük el a lisztet, a sütőport, a cukrot az őrölt mandulát és a vajat. Verjük fel a tojássárgáját, majd adjuk hozzá a tésztához. Öntsük a formába majd 40-45 percig süssük 170 fokos előmelegített sütőben. Öntsük ki a formából, kenjük meg a lekvárral, majd ragasszuk hozzá a szeletelt mandulát. Díszítsük tetszés szerint. Hidegen tálaljuk.
Köszi megnézem.
Eddig annyi jutott eszembe, hogy piskótatésztát sütök benne, majd valami krém, és rá kókusz vagy tejszínhab. Csak konkrét ötletem nincs.
Nekem fenyőfa formám van, és épp recepten gondolkozom...
Ha valami van, írok.
Bár a sütis naplómban van olyan, hogy Hóember tejberizsből (945. bejegyzés) nézd meg, lehet, hogy tetszik az ötlet.
További ajánlott fórumok:
- Ki tud habos mákos sütireceptet?
- Segítsetek! Piskótát szeretnék sütni 2-3 tojásból, ami lapos lesz tortaformába, valami egyszerű-nagyszerű tortát szeretnék, csak elakadtam :
- Vásárolt valaki a Sp@rban pontért lecsatolható tortaformát?
- Tojás nélküli (egyszerűbb) sütireceptet keresek!
- Kipróbált, jól bevált, családi-baráti összejövetelen jól tálalható sütireceptekkel(címekkel) tudtok segíteni?
- Hogyan formázzák a szív alakú tortaformából a tortál női mell alakúra?