Ki tud habos mákos sütireceptet? (beszélgetős fórum)
A reszelt almát saját ötleted alapján tetted a mákhoz? Mennyit tettél?
Ha jól értem,Culko receptjét csináltad meg úgy,hogy tettél hozzá almát is?
Mákos kocka
Hozzávalók:5 tojás, 20 dkg cukor, 25 dkg őrölt mák, 1 kk. sütőpor.
A sárgákat habosra keverem a cukorral, a fehérjét kemény habbá felverem, és a mákkal felváltva a sárgájához keverem. A végén hozzáadom a sütőport. A kb. 20x33 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, 1750 C-on kb. 30 percig sütöm. A krémhez: 2 cs. vaníliapuding, ½ l tej, 8 ek. kristálycukor, 2 tojás sárgája, 10 dkg vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 2, 5 dl. tejszín, bogyós gyümölcs a diszítéshez.
A vaníliapudingot a ½ l tejjel és a kristálycukorral elkészítjük, belekeverjük a tojássárgákat, ha kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukorral kikevert vajat. Utána felverjük a tejszínt és ha a tészta kihűlt megkenjük a krémmel, rátesszük a tejszínhabot és gyümölccsel diszítjük. (kockákra szoktam felvágni, minden kocka közepére teszek 1 szem gyümölcsöt).
be kell valjam a sógornömtől kértem el a receptet de nagyon finom télleg
HABOS MEGGYES-MÁKOS SÜTI
15 dkg darált mák, 15 dkg + 3 ek. liszt, 15 dkg finomítatlan nádcukor, 15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez, 25 dkg magozott meggybefőtt, 4 tojás, 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 1/2 citrom leve,
1 citrom reszelt héja, 1 tk. szódabikarbóna, fél üveg vörösáfonya lekvár, csipet só,
A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a sárgájákat. Mák+15 dkg liszt+szódabikarbóna+citromhéj elkever, és a tejjel felváltva a vajas krémhez ad. A meggyekről a levet leöntöm, jól lecsepegtetem őket és a 3 ek. liszttel alaposan meghintem mindet, majd óvatosan a tésztába forgatom. 20x30-as tepsim van, ezt vajaztam ki, plusz 6 kis muffinformát, belekanalaztam a tésztát (muffinformákba csak félig) és 180 fokra előmelegített sütőbe mentek. Nekem 30 perc kellett ahhoz, hogy a tészta megbarnuljon és a tűpróbán is átmenjen. A fehérjéket csipet sóval félig felverem, majd hozzáadom a porcukrot és a citromlevet, kemény habbá verem. A sütőből kikapott tészta tetejét vörösáfonya lekvárral kentem meg, majd rákanalaztam a habot. 5 percre visszament a sütőbe, majd lekapcsoltam és még 15 percet száradt. Nagyon finom lett, szerintem a meggy még dobott rajta.
További ajánlott fórumok:
- Tojás nélküli (egyszerűbb) sütireceptet keresek!
- Kipróbált, jól bevált, családi-baráti összejövetelen jól tálalható sütireceptekkel(címekkel) tudtok segíteni?
- Tej, tojás, élesztőmentes FINOM sütireceptet tudsz?
- Milyen körtés sütirecepteket ismertek?
- Egyszerű gyors sütirecepteket keresek!
- Tudtok olyan oldalakat, ahol képekkel együtt vannak étel- és sütireceptek?