Tojás nélküli (egyszerűbb) sütireceptet keresek! (tudásbázis)
Pogácsa vagy stangli
50 dkg rétesliszt
50 kg simaliszt
50 dkg margarin
50 dkg tejfől
A fenti adagokból gyorsan tésztát készitünk, 1 órára hütőbe tesszük és nyujtjuk vagy pogácsának vagy stanglinak.
Tetejét meg kenjük tejjel és sajttal. Vagy valami maggal.
Nagyon kiadós mert hónapokig eláll.
Diós kifli
Hozzávalók:12 dkg vaj,12 dkg liszt,12 dkg darált dió,7 dkg vaníliás porcukor, 1 dkg élesztő, tej az élesztő áztatásához.
A hozzávalókat az élesztő felfuttatása után összegyúrjuk.Kis pihentetés után a tésztából kifliket formálunk, és kis lángon megsütjük.Csak akkor szedjük ki a kifliket a tepsiből, ha kihűltek.Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Vaníliás kifli
Hozzávalók:40 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 1/2 csomag sütőpor, 5 dkg cukor, 1/2 citrom leve és kb. 1 dl. tejföl. Töltelékként összesen 15 dkg lekvár, a megszóráshoz ízlés szerint vaníliás porcukor.
A sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal,összegyúrjuk a citrom levével és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.Fél cm vastagra nyújtjuk,közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,minden korong közepére egy mokkáskanál kemény lekvárt teszünk, összehajtjuk, és előmelegített sütőben előbb felső, majd alsó lángon világosra sütjük.Még forrón vaníliás porcukorba mártjuk.Készíthetjük mák-,dió-, vagy túrótöltelékkel is.
Mogyorós csillagok
Hozzávalók:28 dkg liszt,28 dkg margarin, 14 dkg porcukor,14 dkg darált mogyoró, 1 narancs leve és reszelt héja,csipet só, méz, színes szórócukor.
Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a csipet sót, a darált mogyorót,összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a levét. Jól összegyúrjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk.Csillag mintájúra kiszaggatjuk,és margarinnal kikent tepsiben közepes lángon megsütjük.Hagyjuk kihűlni,majd a tetejét megkenjük mézzel, és a színes szórócukorba mártjuk,azután tálalhatjuk.
Moszkvai sütemény
Hozzávalók:7 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió vagy mandula 7 dkg apróra vagdalt narancshéj, 1 dl tejszín, 2 dkg liszt, kis rum.
Az anyagokat a liszt kivételével összekeverjük és felforraljuk. A lángról levéve belekeverjük a lisztet.Nagyon vékonyan zsírozott és lisztezett sütőlemezre 1 kávéskanálnyi halmokat rakunk, és rumba mártott kiskanállal kissé ellapítjuk.Közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük,amíg a lapok megszilárdulnak, szélük világosbarnára sül.Ha megsülnek, még melegen, vékony késsel alájuk nyúlunk és sima deszkára helyezzük őket.A sütemények alsó lapját csokoládémázzal bevonjuk.
Mézes kártya
Hozzávalók:28 dkg porcukor,4 dl méz, 1 kávéskanál fahéj, hámozott fél natúr mandulaszemek, liszt, 1 kk. őrölt szegfűszeg.
A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, szegfűszeggel, beletesszük a mézet és annyi lisztet,hogy jó kemény tésztát kapjunk. Késfoknyi vékonyra elnyújtjuk, és kártya nagyságú téglalapokra vágjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, a tetejét vizes kenőecsettel megkenjük, és a hámozott fél mandulákkal jeleket rakunk rá,mintha kártyalapok lennének.Gyenge pirosra sütjük.
Angol teasütemény
Hozzávalók:10 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, tejföl.
A hozzávalókat annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy a tészta könnyen gyúrható legyen.Egy óra hosszat pihentetjük, vékonyra nyújtjuk, tormareszelővel megszurkáljuk, tetszés szerinti formájúra kiszaggatjuk,vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe rakjuk, és langyos sütőben világosra sütjük.
Tündérkarika
Hozzávalók:40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál fahéj, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 10 dkg margarin, 1 dl tejföl, kevés szódabikarbóna, kristálycukor.
Keverjük össze a 40 dkg lisztet, a 20 dkg porcukrot, az egy ek. fahéjat, az egy kk. őrölt szegfűszeget, a szódabikarbónát,majd gyúrjuk össze a margarinnal és az 1 dl tejföllel. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg margarinnal s szórjuk meg kristálycukorral.Szaggassuk karikákra, és süssük meg előmelegített sütőben.
Ellenállhatatlan csemege
8 dkg reszelt mandula
8 dkg reszelt dió
12 dkg vaj
14 dkg cukor
10 dkg reszelt étcsokoládé
8 dkg liszt
Gyorsan keverjük össze a hozzávalókat, sodorjuk ki a tésztát,és rakjuk hűtőbe egy kis időre, míg jól össze nem áll a tészta, hogy formázható legyen..Ezután daraboljuk fel, és formázzunk golyókat a darabokból.Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
175 fokon süssük 20-30 percig
Medáliacsók
Hozzávalók:25 dkg liszt, 10 dkg margarin,13 dkg porcukor, 1 cs sütőpor, 4 evőkanál víz, étcsokoládé, lekvár
A 25 dkg lisztet összekeverjük a 10 dkg margarinnal és simára gyúrjuk. Hozzákeverjük a 13 dkg porcukrot és a 4 evőkanál vizet.A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.Margarinnal kikent tepsiben, előmelegített sütőben kisütjük. Amikor a kész sütik kihűltek, kettesével lekvárral összeragasztjuk őket.Mindkét oldalát olvasztott étcsokoládéba mártjuk.
Almás pite
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
5 db nagyobb alma
őrölt fahéj
A lisztet a margarinnal és a cukorral tésztává gyúrjuk és hideg helyre félretesszük pihenni.Az almákat megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük.A tésztát kétfelé vesszük és egy kerek tortaformába lapítjuk kicsit több mint a felét.Célszerű a sütőformát sütőpapírral kibélelni.A megreszelt almát a tésztára tesszük, és fahéjas cukorral megszórjuk.A maradék tésztából rácsokat sodrunk a sütemény tetejére, és a sütőbe tesszük. 180-200 C fokon megsütjük.
Diós golyó
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg főtt áttört burgonya
kimagozott meggy
kristálycukor
A diót a porcukorralés az áttört burgonyával golyókká gyúrjuk és mindegyik közepébe egy szem kimagozott meggyet teszünk, majd kristálycukorban meghempergetjük. Kb. 15 darab lesz belőle.
Almás béles
40 dkg liszt,
20 dkg margarin v. 15 dkg zsír,
1/2 cs. sütőpor, néhány kanál tejföl v. tej, melyet tetszés szerint elkeverünk cukorral és egy csipet sóval.
Töltelék: almalekvár (reszelt alma)darált mákkal keverve (+kevés reszelt citromhéj).
A tésztához való anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot a kikent tepsibe tesszük, s morzsával meghintjük, rákenjük a tölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot. Tetejét tejjel v. tojással megkenjük. Sütés után porcukorral meghintjük.
Sprint vagy sport szelet.először csináltam a hétvégén, dupla mennyiséget, de egy nap alatt elfogyott. A kókuszgolyónál egyszerűbb szerintem, de hogy finomabb, az a családom és egyéb kóstolók szerint biztos.
Ja a darált keksz az alapja.
SÓS POGÁCSA VAGY STANGLI
HOZZÁVALÓK?
1 kg liszt
50 dkg margarin
fél l. 20%-os tejfől
1 ek só
Ezeket öszegyurod és állni hagyod 1-2 órát ugy szaggatod ahogy akarod vagy poginak vagy stanglinak tetejét tojással megkened sajttal, köménymaggal,szezám maggal vagy amivel akarod meg szóród és sütöd.
nagyon sokáig elál
Bojtos sütemény
Diétás jellemző: Kalóriaszegény, Zsírszegény
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 3 csesze cukor
3 csesze viz
3 csesze olaj
4oo gr dzsem/szilva/
7 csesze liszt
2 kiskanal szalakali/amoniak/ecettel felfutatva
2o drb.dio aprora vagdosva
1 kiskanal rum eszenc
50 gr kokuszreszelek
Elkészítés: A hozzavalokat ossze kevered jol,a tepsit olajozni es lisztel jol beszorni,a tesztakevereket beonteni es megfelelo hofokon sutni,ha keszen van rombusz alakura vagni es kokusz reszelekbe megforgatni
Elkészítési idő: 50 perc
Egyáltalán nem macerás, csak egy kis lekvárral, kávéval kis vajjal, kis darált dióval, kakaóporral összekevered, hogy formázható legyen, ne legyen túl lágy az fontos!
Ízesítheted rummal, ha kell még cukorral, vagy esetleg csokireszeléket gyúrhatsz bele, ezer variációja lehetséges:) Apróra vágott aszalt gyümölcsöt is tehetsz bele:) Vagy még a közepébe egy befőtt meggyszemet:)
Kókuszreszelék, csokidara, porcukor, daráltdió, szines cukor amibe beleforgathatod a kész golyót:))
További ajánlott fórumok:
- Miért fontos, hogy foglalkozzunk a babánkkal, nem egyszerűbb csak hagyni?
- Tojás nélküli receptek - nem csak sütemények!!!
- Tojás nélküli süti receptek?
- Tej, tojás, élesztőmentes FINOM sütireceptet tudsz?
- Tojás nélküli sütemény receptet várok!Ami gyors és finom!Segítsetek
- Tojás nélküli túrókrém tortába hogyan?