Kipróbált, jól bevált, családi-baráti összejövetelen jól tálalható sütireceptekkel(címekkel) tudtok segíteni? (tudásbázis)
sziasztok kaptam tökjó recepteket képpel(karácsonyi)
akinek kell,priviben küldje az e-mail cimét és küldöm is;)
sziasztok!
Köszönöm a választ :).
Azóta nem volt időm ujabbat sütni, de a túrós pogácsának nagy sikere lett nálunk. Anyukám már sütöt is a tegnap, mind elfogyott, és valószinűleg ez lesz karácsonykor a sós sütemény, a régi helyett :).
A káposzta tanács pedig pont jókor jött, mert ma hozzuk el a káposztát mamáméktól és most fogjuk eltenni savanyúnak, és mindenképp akarok így édesen is eltenni a fagyasztóba.
A lisztes kancsót meg azért sajnálom mert szetbe volt a sós meg a cukrossal. De nem baj, lesz másik ;)
Sziasztok!
Nagyobb bajod sose legyen!!:)))
Valamikor régen a pici lányom kezébe került a hintőporos doboz.Az se volt semmi!!:))))
Annnyira örülök,hogy nem hiába tettem fel a pogi receptet!Én is megsütöm a hétvégi vendégjárásra megint!
Nekem is van egy nagyon finom és egyszerű tepertős pogi receptem,amit elég gyakran meg is sütök,mert mi disznóvágáskor még frissiben ledaráljuk a tepertőt és adagokra osztva lefagyasztom.
Sziasztok!
Új vagyok, a fórumon is, meg feleségként is, így még nagy tapasztalatom nincs a konyhában, de nagyon szeretek próbálkozni, sütkörészni, és egészen jól is megy. Legalábbis szeretem azt hinni :).
Tegnap találtam rá a honlapra(káposztát akarok lefagyasztani nyersen) google-ben keresve. Az eredeti kérdésemre nem találtam választ, viszont nagyon sok jó ötletet találtam. Többekközt, ezt a kérdéssort is végigolvastam, és ki is próbáltam a receptet :)(ezt az utolsót, amit szazala készítet).
Még az este összekavartam, és reggel, munka elött kisűtöttem. Hát ne mondjam hogy nagyon nagy sikere volt úgy otthon(anyukáméknak is vittem) mint a munkában is. Főleg hogy még melegen hoztam be. Nagyon nagyon finom, és egyszerű is.
Ezért regisztráltam is azonnal, és köszönöm ezt a szép napot :).
Üdv,
.eniko.
u.i.: sajnos mikor kész voltam, és akartam visszarakni a lisztes kancsót, elejtettem és szerte széjel ment :(
Mindenkinek kösz!Cserébe leírom azt a pogireceptet,amit a lányom érkezésére időzítettem.Nagyon röstelltem magam,mert kb tíz perc alatt elfogyott,és rákérdeztek,hogy van-e még!?!Igaz,szinte az egész család "befutott":))
Nagyon egyszerű,nem igazán olcsó,de nagyon kapós!!
-fél kiló liszt
-fél kiló turó
-fél kiló margarin
-1 evőkanál só
-1 sütőpor(ez el is hagyható)
Ezeket összegyúrni,egy éjszakát hidegen állni hagyni!Másnap apró pogácsákat,rudakat sütni!Tetejét tojással megkenni,lehet megszórni különböző magokkal,sajttal.
Ebből a mennyiségből kb 60 darab pogi és ugyanennyi rúd lett,összesen úgy 4 tepsivel:)
Szia!
Most raktam fel egy receptet, Kata gyors almás sütije néven. Nagyon gyors, és finom süti. Mutatós is, szerintem. Ha van kedved, nézd meg.
Remélem sikerrel jársz, és találsz kedvedre valót :))
Van itt a sütik között pár leírás róla,ha esetleg sokban eltérnének a tiédtől,akkor szívesen fogadom.Beírtam,hogy őszibarack,és adott párat.
Ha van más,egyszerű,de nagyszerű:),sikeres sütiötleted,megköszönném!
Nem a családban megszokottakat szeretném,de félek vakon belefogni újakba!
Szia!
Felvittem egy receptet, tésztás túró rudi néven. Nagyon mutatós és finom süti, szerintem gyorsan meg is van. Ha gondolod, próbáld ki!
A másik favorit nálunk a családban a fagyiszelet. (Úgy tudom, ennek is fenn van a receptje.) Ez lényegesen pepecselősebb, de szintén nagyon mutatós, mondhatni elegáns sütemény.
Emlékszem a lakodalmamban is volt,akkoriban nagy 'divat'volt,sőt tán vagy 20 éve én is megsütöttem egyszer,
utána fogok nézni!Mi simán őszibaracknak hívtuk:)
A zebrasütivel csinálok egy főpróbát,most a hétvégén,hasonló a métereskalácshoz,de jóval egyszerűbbnek tűnik....
Köszi a tippeket,és örömmel fogadnék még!
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a portálon található trófeagyűjtőkről és skalpvadászokról??
- Hol találhatok Zrínyi matematikaverseny feladatokat?
- Hol találhatom meg azt a nőt aki hozzám illik?
- Társasági összejöveteleken az emberek a WC-t miért úgy keresik és nevezik hogy mosdó?
- Hogyan tudnék távol maradni a párom családja által szervezett kötelező összejövetelektől?
- Hogyan találhatok olyan kiadó 2 szobás lakást, ahol max.2-en lennénk és a macskáimat is elfogadják?