Valentin-nap! Ti, hogy álltok hozzá? (beszélgetés)
Nem értem miért vitatkoztok ezen! A valentin nap, egy olyan ünnep, mint az összes többi. Nem kötelező tartani, nem kötelező foglalkozni vele, de aki szereti, az miért ne tarthatná meg?!
Én is úgy gondolom, hogy az ember egész évben tisztelje és szeresse a másikat (ez minden ünnepre vonatkozik) ne csak azon az egy napon. És én is, meg a párom is szoktuk meglepni 1-1 apróssággal egymást a hétköznapokon is. Viszont ez a nap még egy, hivatalosan is jó lehetőség, hogy kedveskedjünk egymásnak. :) És ez egyikünknek sem okoz gondot!
Érdekes egyébként, hogy az ellenzők körében mindig ez az érv merül fel, hogy ők egész évben szeretik a társukat... Mégis miből gondolják, hogy aki ünnepel, az nem tesz szintén így? A másik kedvencem pedig a "nekünk minden nap valentin nap". :))))
Én minden nap szeretem a párom és ő is engem :-)
Ehez nem kell Valentin napnak lenni:-)
De mi mindig veszünk egymásnak valamit:-)
Én Tablet Pc-ét kaptam a páromtól :-) Én meg a kedvenc parfümjét veszem meg neki :-) Együtt leszünk a gyerekekkel és pihenünk :-)
Nem ragozzuk, de a nőnap kell, a munkahelyeken pláne!
Hol jártál? Futni voltál? ( témaváltás)
Szíved joga, csak érdekes, hogy az anyák napja mégis fontos, pedig gondolom, a gyereked sem csak azon a napon szeret.
Annyiban amerikai móka, hogy először ott vonultak utcára a nők, hogy magasabb fizetést követeljenek. Magyarországon volt kötelező politikai ukász a nők ünneplése.
Felidegesíteni? Ugyan már, ezen? Nem.
Te sértődtél be, nem is értem, hogy miért. Olyan dolgokat hozol fel érvnek egy szokás ellen, aminek semmi értelme. És ha te elvárod, hogy mindenki igazat adjon neked, mindenki más is elvárhatja, hogy neki is igaza legyen. Az viszont ugye nem megy.
Azt próbáltam megvilágítani neked, hogy azért, mert te valamit nem ünnepelsz, még nem kell lenézően nyilatkozni azokról, akik igen - vagy fordítva.
Amúgy ha nem csak olvasnál, de értelmeznél is, látnád, hogy én is azt írtam, hogy nem ünneplem - de nem azért, mert "amerikai és csak a kereskedőknek jó"....
Nem tudom jobban elmagyarázni, de szerintem ennyiből még az a bizonyos "csekély értelmű medvebocs" is megérti...
Most miért cseszegeted ezt a fiút?
Te valamiért utálod a nőnappal együtt, jobb lett volna ha megindokolod és akkor nincs vita.
A valentin nekem sem jelent semmit, de az én ifjúságomban még nem is hallottunk róla.
A nőnap is tényleg Amerikából jött, de régebben, az 1850 körül. Ezt még anyáinknál is ünnepelték, és igenis szép volt, mikor a sok munkásnőt terített asztal, torta, vrág fogadta a munkahelyen, legalább 1 nap egy évben és ezt a férfiak rendezték. A kettőt ne hasonlítsuk össze. És ne sértődösködj, inkább érvelj. És olvassuk el, amit a srác írt a valentin napról.
Nyugalom igazad!!!:-))
Nem kell elmenekülnöd!...azonban vannak szokások és elvárások, aminek az átlag ember meg szeretne felelni! Ez így természetes. Azonban ha valaki másképp szeretné élni az életét, akkor tegye, ha úgy érzi, hogy ez így jó neki!
Mint magán ember mondom: gondolod, hogy én nem sz@rom le mások véleményét! Nekem ők kicsodám?? Van számomra 2-3 fontos ember, többit pedig nem érdekel! Mondja nyugodtan a véleményét még akkor is ha nem is érdekel!
Ezek a társadalmi elvárások sokszor nyomasztják az embert, engem is, de sok idő kellett hozzá míg végre felfogtam, hogy úgy kell élnem, abban az élet, ahol, ÉN érzem jól magam!
Jól felidegesítetted magad? Nem képzelem magam az említett személyek helyébe.A véleményemet mondtam el, de azt hiszem kicsit túl lihegted. De ünnepeld ha akarod, és azt amit akarsz.
Tőlem minden nap lehet valaminek az ünnepe.
További ajánlott fórumok:
- Mit terveztek Valentin-nap estére?
- Ajándék tippek férfinak Valentin-napra?
- Jelent-e valamit a parkapcsolatban a Valentin-nap?
- Ünneplitek-e a Valentin-napot, és ha igen, hogyan?
- Mivel ajándékoznál meg Valentin-napra egy pasit, akivel még nem jársz, de valami alakul köztetek?
- Szolgáltatók! Hogyan álltok hozzá az ilyen helyzetekhez?