Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Unom a parízeres zsömlét. fórum

Unom a parízeres zsömlét. (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
57. 55Judit (válaszként erre: 55. - Globus)
nov. 11. 08:33
A boltban kapható tartósítóval lemérgezett felvágottak, talán 2 étig is elállnak, a szer kiöli a baktériumokat belőlük. Meglehet még a bélrendszerben a hasznosakat is.
56. 55Judit (válaszként erre: 55. - Globus)
nov. 11. 08:29

Persze, én is variálok ízlésem szerint, a látottak ötleteléshez jók.


Adalékmentes főtt ételnek minősül mint bármi más. Ilyenre 5 napot mondanak, én 4 napnál tovább semmit nem tartok. 4 napig kitart általában egy kisebb szalámi is nekem. Ha nem zselatinosat csinálsz, le is fagyaszthatod.

55. globus (válaszként erre: 54. - 55Judit)
nov. 11. 08:11

Megnéztem. Mi a csirkemellet nem szeretjük, jo lesz a comb.

Vajon meddig áll el hűtőben a kész felvágott? Muszáj befalni 2 nap? :)

54. 55Judit (válaszként erre: 52. - Globus)
nov. 11. 08:03
Egyik sem száraz. A főzötthöz kell zselatin és több vele a macera. Bár nem sok így se. A fóliáshoz nem kell zselatin, teljesen jó az állaga is.
53. 55Judit (válaszként erre: 52. - Globus)
nov. 11. 08:01
Csak nézzél már rá a blogosra, nem száraz hidd el, nagyon finom.
52. globus (válaszként erre: 51. - 55Judit)
nov. 11. 07:59

Szerintem a sütött változat szárazabb, ennyi lehet a különbség, abban nincs folyadék.

Bármelyiket készítjük, az biztosan húsból lesz :)

51. 55Judit (válaszként erre: 50. - Globus)
nov. 11. 07:51

Szerintem több 100 félét találsz a neten, párat, sertéseset én is csináltam már. Nézegessed, lesz neked való. Én azt írtam le ami bevált.


Ezen a blogon görgess le. Finom és egyszerű. Sokat csináltam. Ugyanaz a párizsi több féle ízzel. [link]



Ezt a joghurtos csirke sonkásat nem rég mentettem, még nem csináltam meg. [link]

Szoktam venni adalékmentes füstölt kolozsvári szalonnát. Házi. Finomabb mint a sonka. Azt megfőzöm, és azzal akarom csinálni.

50. globus (válaszként erre: 48. - 55Judit)
nov. 10. 20:10

Egészen mást találtam neten. Annál nyers combokat darálnak le, ízesítve rúddá tekerve fóliában sütik.

Egyiket sem ismerem még.

49. 55Judit (válaszként erre: 48. - 55Judit)
nov. 10. 17:26
Régen töltöttem hengeres flakonba, és szögletes tejes dobozba is. Leginkább ez a kis sütőforma vált be.
48. 55Judit (válaszként erre: 43. - Globus)
nov. 10. 17:03

Bireborának is írom:

Csirkecombból főzök levest nem túl sok vízzel, bele sárgarépa, zöldség. Van adalékmentes szárított zöldségkeverékem, abból is. Sót, borsot sokat, mert ha normál levesként ízesítjük, a zselatin miatt íztelen lesz. Babért is teszek, és chilit.

A főtt húst aprítóba teszem, nem pépesítem teljesen, kicsit darabosra szeretem. A répát, zöldséget késsel csíkokra vagy kis darabokra vágom. A lébe 2 dl-enként 1 tasaknyi zselatint számolok. Meleg lébe elkeverem, egyet rottyantok rajta és kész. Sok fokhagymát szeretek bele tenni. nyersen lereszelem, belekavarom a kihűlő lébe. Aztán a lét a hússal összekeverem egy tálban.

Sütőformába folpakk, belerakosgatom a masszát, a feldarabolt zöldségeket közben ide-oda rakosgatom. Ha megdermedt szépen szletelhető, és mutatós a zöldségektől.

47. globus (válaszként erre: 44. - Birebora)
nov. 10. 16:39
Net szerint nagyon egyszerű. Ha rákeresel, egyből beadja. Bár abban nincs zöldség.
46. apeeng (válaszként erre: 45. - Shukran)
nov. 10. 16:09
Én is...
nov. 10. 15:58
Én a hízott kacsamájat szeretném megunni.🤣
44. birebora (válaszként erre: 41. - 55Judit)
nov. 10. 15:49
Csirkecombos felvágottat, hogy?
43. globus (válaszként erre: 41. - 55Judit)
nov. 10. 15:03
Megnéztem. Fokhagymát hogyan? Recept port ír. Milyen zöldséget teszel bele?
42. 55Judit (válaszként erre: 29. - Timycat)
nov. 10. 14:50

Igen, róla beszéltünk.

Én is úgy tudom, sportolóknak a főtt tojás a nyerő. A könnyen emészthető, jól hasznosuló fehérjéje, és a sárgájában lévő vitaminok és ásványianyagok miatt.

A tojásban gyakorlatilag minden benne van ami az élethez szükséges, a C vitaminon kívül. Lásd, kialakul belőle az élet.

nov. 10. 14:45
Holnapra elfogy a fokhagymás sült csirkemájam, aztán készítek egy csirkecombos felvágottat jó zöldségesen. Sok fokhagyma, bors, chilipaprika! Hmmm!
40. 55Judit (válaszként erre: 38. - Globus)
nov. 10. 14:43

Én is ilyen okok miatt nem termesztek. Ahhoz túl drága a vegyszer és a víz is. Biztos hogy vegyszeres a bolti is, de legalább a külső leveleket leszedjük, és bízunk abban, hogy hátha nem felszívódó szereket használtak, vagy hátha letelt a várakozási idejük.


Én savanyítós oldalon olvastam hogy savanyításra jobb a lapos fajta. Most a csarnokban olyat árulnak.

39. Józsibirka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 14:41

Van-e még megint friss ?


Add nekem mondom.., csak legyen...


Én meg itten éhezek e . Dikk'

38. globus (válaszként erre: 37. - 55Judit)
nov. 10. 14:38

Én csak annyit tudok biztosan, hogy a nyári, korai nem jó.

Van olyan fajta, szentesi lapos. Mi nem termesztettünk káposztát, próbálkozás nem sikerült, igen szerették a tetvek, molylepkék, mindenféle bogarak, permetezni nem akartunk. Bizonyára a bolti is olyan, de amit nem látunk, az nincs...🧐🧐

37. 55Judit (válaszként erre: 36. - Globus)
nov. 9. 13:13
Láttam a Pennyben is, de ott az a csúcsosabb forma van, én meg azt olvastam hogy savanyításhoz jobb a laposabb fajta. Tán nem olyan erős kemény a levélzete. ha nem lesz szép a csarnokban, megveszem én a Pennyset is.
36. globus (válaszként erre: 35. - 55Judit)
nov. 9. 13:06
Pennyben is 299 Ft, majd meglátjuk. 469 körül van másutt, de biztosan lesz még akciós. Ez eppen az a zöldség, aminek nem árt némi tárolás. Nagyon szeretem minden formájában, kelkáposztát is.
35. 55Judit (válaszként erre: 34. - Globus)
nov. 9. 13:02

Szuper! Biztos hogy mennyei finom így is!

Örülök hogy bevált a káposzta savanyítás. A csarnokban még 300 ft, én is veszek még. Bár meg fogom venni ha felviszik az árát akkor is, mert rendkívül egészségesnek gondolom.

34. globus (válaszként erre: 33. - 55Judit)
nov. 9. 12:57

Van am. Ma kapok 4 fej kaposztát,készítem az újat, hogy folyamatosan legyen. Kivettem a hűtő alsó polcát, hogy beférjen a nagy üveg. Nem raktam át kisebbekbe. Decemberben megyünk disznóölésbe, ebből lesz a toros.

Én is igy készítem a töltött tojást, csak a sárgájából. Aztán visszatöltöm a fehérjékbe, kis tejföllel sütőben összemelegítem. Nálunk rajtam kívül nem szereti senki, enyém lehet mind :)

33. 55Judit (válaszként erre: 31. - Globus)
nov. 9. 12:51

Szuper! Van még fermentált káposztád hozzá?

Én vagy csak simán megfőzöm a tojást, vagy tjáskrémet készítek. Csak villával töröm össze már nem pépestem, pici tejföl vagy görögjoghurt, só, pici mustár, petrezselyem vagy snidling és kész.


Hoztam be a kertből nagy cserépbe metélőhagymát, levélpetrezselymet és tépősalátát. Néhány dughagymát is raktam cserépbe, ez ha kifogy, mindig pótolom.

Télen egy aranybánya a szoba és a konyhaablakom is.😀

nov. 9. 12:37
Én nem unom.
31. globus (válaszként erre: 28. - 55Judit)
nov. 9. 12:27
Na most meghoztad a kedvem töltött tojáshoz. Holnap készítek zöldséges rizzsel. Van petrezselyem zöldem is.
30. globus (válaszként erre: 29. - Timycat)
nov. 9. 12:25
Igen. Tojáspörköltet csinált vendégeknek, és mutatta a megfőzött tojást, hogy "ez így nem ér semmit, de az íze jó".
29. timycat (válaszként erre: 26. - Globus)
nov. 9. 12:20

Rippel Feri?


Mert amúgy nem tudom, mikor testépítettem hobbi módon sok főtt tojást ettem és oké munka is volt benne rengeteg, de a tojásevő időszakban elég látványos volt a pozitív változás.

28. 55Judit (válaszként erre: 26. - Globus)
nov. 9. 12:19

Igen, értettem hogy írtad. Hülyeség. Ő kicsit el van szállva, de amit mond, tudjuk, nem szentírás. Az ő táplálkozását a NASA figyeli. Persze! Izmos és arányos, szép teste van, elismerem. De az ő ketogén étrendjében mégsincs elég erő, pedig szerinte a legjobb az is. A Farm c. műsorban erőben mégis legyőzte a nem tudom hogy hívják sportoló, aki pedig mindenevő.


Én úgy tudom a tojás fehérjéje a legkönnyebben emészthető, és a legjobban hasznosuló fehérje.

Kevés állati fehérjét eszek, de annak kb.70%-a tojás. Főleg főve.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook