Unom a parízeres zsömlét. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Persze, én is variálok ízlésem szerint, a látottak ötleteléshez jók.
Adalékmentes főtt ételnek minősül mint bármi más. Ilyenre 5 napot mondanak, én 4 napnál tovább semmit nem tartok. 4 napig kitart általában egy kisebb szalámi is nekem. Ha nem zselatinosat csinálsz, le is fagyaszthatod.
Megnéztem. Mi a csirkemellet nem szeretjük, jo lesz a comb.
Vajon meddig áll el hűtőben a kész felvágott? Muszáj befalni 2 nap? :)
Szerintem a sütött változat szárazabb, ennyi lehet a különbség, abban nincs folyadék.
Bármelyiket készítjük, az biztosan húsból lesz :)
Szerintem több 100 félét találsz a neten, párat, sertéseset én is csináltam már. Nézegessed, lesz neked való. Én azt írtam le ami bevált.
Ezen a blogon görgess le. Finom és egyszerű. Sokat csináltam. Ugyanaz a párizsi több féle ízzel. [link]
Ezt a joghurtos csirke sonkásat nem rég mentettem, még nem csináltam meg. [link]
Szoktam venni adalékmentes füstölt kolozsvári szalonnát. Házi. Finomabb mint a sonka. Azt megfőzöm, és azzal akarom csinálni.
Egészen mást találtam neten. Annál nyers combokat darálnak le, ízesítve rúddá tekerve fóliában sütik.
Egyiket sem ismerem még.
Bireborának is írom:
Csirkecombból főzök levest nem túl sok vízzel, bele sárgarépa, zöldség. Van adalékmentes szárított zöldségkeverékem, abból is. Sót, borsot sokat, mert ha normál levesként ízesítjük, a zselatin miatt íztelen lesz. Babért is teszek, és chilit.
A főtt húst aprítóba teszem, nem pépesítem teljesen, kicsit darabosra szeretem. A répát, zöldséget késsel csíkokra vagy kis darabokra vágom. A lébe 2 dl-enként 1 tasaknyi zselatint számolok. Meleg lébe elkeverem, egyet rottyantok rajta és kész. Sok fokhagymát szeretek bele tenni. nyersen lereszelem, belekavarom a kihűlő lébe. Aztán a lét a hússal összekeverem egy tálban.
Sütőformába folpakk, belerakosgatom a masszát, a feldarabolt zöldségeket közben ide-oda rakosgatom. Ha megdermedt szépen szletelhető, és mutatós a zöldségektől.
Igen, róla beszéltünk.
Én is úgy tudom, sportolóknak a főtt tojás a nyerő. A könnyen emészthető, jól hasznosuló fehérjéje, és a sárgájában lévő vitaminok és ásványianyagok miatt.
A tojásban gyakorlatilag minden benne van ami az élethez szükséges, a C vitaminon kívül. Lásd, kialakul belőle az élet.
Én is ilyen okok miatt nem termesztek. Ahhoz túl drága a vegyszer és a víz is. Biztos hogy vegyszeres a bolti is, de legalább a külső leveleket leszedjük, és bízunk abban, hogy hátha nem felszívódó szereket használtak, vagy hátha letelt a várakozási idejük.
Én savanyítós oldalon olvastam hogy savanyításra jobb a lapos fajta. Most a csarnokban olyat árulnak.
Van-e még megint friss ?
Add nekem mondom.., csak legyen...
Én meg itten éhezek e . Dikk'
Én csak annyit tudok biztosan, hogy a nyári, korai nem jó.
Van olyan fajta, szentesi lapos. Mi nem termesztettünk káposztát, próbálkozás nem sikerült, igen szerették a tetvek, molylepkék, mindenféle bogarak, permetezni nem akartunk. Bizonyára a bolti is olyan, de amit nem látunk, az nincs...🧐🧐
Szuper! Biztos hogy mennyei finom így is!
Örülök hogy bevált a káposzta savanyítás. A csarnokban még 300 ft, én is veszek még. Bár meg fogom venni ha felviszik az árát akkor is, mert rendkívül egészségesnek gondolom.
Van am. Ma kapok 4 fej kaposztát,készítem az újat, hogy folyamatosan legyen. Kivettem a hűtő alsó polcát, hogy beférjen a nagy üveg. Nem raktam át kisebbekbe. Decemberben megyünk disznóölésbe, ebből lesz a toros.
Én is igy készítem a töltött tojást, csak a sárgájából. Aztán visszatöltöm a fehérjékbe, kis tejföllel sütőben összemelegítem. Nálunk rajtam kívül nem szereti senki, enyém lehet mind :)
Szuper! Van még fermentált káposztád hozzá?
Én vagy csak simán megfőzöm a tojást, vagy tjáskrémet készítek. Csak villával töröm össze már nem pépestem, pici tejföl vagy görögjoghurt, só, pici mustár, petrezselyem vagy snidling és kész.
Hoztam be a kertből nagy cserépbe metélőhagymát, levélpetrezselymet és tépősalátát. Néhány dughagymát is raktam cserépbe, ez ha kifogy, mindig pótolom.
Télen egy aranybánya a szoba és a konyhaablakom is.😀
Rippel Feri?
Mert amúgy nem tudom, mikor testépítettem hobbi módon sok főtt tojást ettem és oké munka is volt benne rengeteg, de a tojásevő időszakban elég látványos volt a pozitív változás.
Igen, értettem hogy írtad. Hülyeség. Ő kicsit el van szállva, de amit mond, tudjuk, nem szentírás. Az ő táplálkozását a NASA figyeli. Persze! Izmos és arányos, szép teste van, elismerem. De az ő ketogén étrendjében mégsincs elég erő, pedig szerinte a legjobb az is. A Farm c. műsorban erőben mégis legyőzte a nem tudom hogy hívják sportoló, aki pedig mindenevő.
Én úgy tudom a tojás fehérjéje a legkönnyebben emészthető, és a legjobban hasznosuló fehérje.
Kevés állati fehérjét eszek, de annak kb.70%-a tojás. Főleg főve.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a terheléses vércukorra nekem kell vinni zsömlét és tejet?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Házi kiflit, zsömlét szeretnék sütni, esetleg kenyeret!
- Mitől lehet ez az érzés, ha zsömlét, kenyeret eszem?
- Fasírt készítésekor meddig kell áztatni a zsömlét?
- Sütöttetek már teljes kiőrlésű zablisztből kenyeret, kiflit, zsömlét? Örömmel venném, ha megosztanátok velem bármilyen "zabos" receptet.