Szerintetek a terheléses vércukorra nekem kell vinni zsömlét és tejet? (tudásbázis)
Nálunk éh gyomorra leveszik a vért,aztán cukros lötyi és 2 óra múlva leveszik a következőt.
Én ezt szépen kihánytam,igy a cukrom alacsonyabb lett mint előtte volt,igy a terhesség alatti második cukorvizsgálatot a nőgyógyászom nem javasolta.
Igaz tudta hogy párom cukros,ö tudja mérni nekem,és az étrendemet is megcsinálta nehogy baj legyen:)
háromféle vércukorvizsgálat van.
az egyik az ehgyomorra mért.
a másik az étkezés utáni, ekkor mondják, hogy zsömle és tej. ezt otthon kell megenni, 2 órával vérvétel előtt.(nekem ilyen volt, de én azt ettem, amit máskor is, nem ezt. nekem így sokkal logikusabbnak tűnt, elvégre az én vércukromra kiváncsiak, nem pedig egy zsömle- és tejevőére, nem?)
a terhelékses vércukor vizsgálatnál kell meginni a cukros löttyöt ott a helyszínen. nálunk ez úgy volt, hogy üres teát kellett vinni, és a rendelőben tették bele a cukrot.
Nálunk cukros lötyi volt.
Megbizhatóbb is ,mert a zsömlés cucc közel nem tartalmaz annyi szénhidrátot.
Én nagyon szörnyűnek vártam,mivel alapból végighánytam minden reggel 17-31.hét között,sőt még sokszor napközben is.
Ehhez képest tök jót tett háborgó gyomromnak...ritka kivétel vagyok
otthon megeszed a zsömlét és megiszod a 2dl tejet és 1 óra elteltével leveszik a véred:)
a 2. a terheléses vérvétel ahol leveszik a véred üres gyomorral,-megiszod a cukros lötyit és 2 óra múlva ismét vérvét
A legegyszerűbb az lenne, ha felhívnád a labort, hogy zsömle+tej vagy cukros lötyi lesz, mit vigyél vagy ne vigyél.
Nálunk ez a cukros lötyi van.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Ha a terheléses cukor eredményem és minden inzulinos eredményem rendben van akkor is írhat fel a doki Metformint?
- Segítene valaki a terheléses cukor és inzulin vizsgálatom eredményének értékelésében?
- Hogy lehet az, hogy egy bizonyos dolog miatt vettek tőlem vért, ráadásul terhelésest, szóval 2szer szúrtak, és a 2. értékei nincsenek rajta?
- Magas terheléses cukor miatti diéta.
- Tudja valaki, hogy a terheléses vérvételen mik a jó értékek?