Ezért nem eszem én semmi ilyesmit évek óta. És láss csodát, súlyproblémáim sincsenek azóta és az energiaszintem is az egekben.
Próbáld ki, hogy kerülöd egy hónapig, a lisztet és a cukrot is és nézd meg, hogy mi változik. Én három napig majd megőrültem, annyira hiányzott, aztán teljesen hidegen hagyott.
Nekem is van ilyen ismerősöm, saját maga eldöntötte hogy gluten érzékeny. Végülis ő dolga lenne ha nem járna hozzánk is és akkor ugye elvárja hogy neki minden gluténmentes legyen ami nagyon nem olcsó mulatság. Persze ha ha az semmi gond de mégcsak orvoshoz sem megy és ez a dühítő.
Én is azt mondom egy vizsgálat legyen mert lehet más gond is
Keress olyan pékséget, ahol tiszta alapanyagokból, adalékmentes kovászolt fehér kenyeret árulnak! A kovászolás és az összes fermentációs étel-ital készítési technika nagyon előnyösen befolyásolja az ételeink élettani hatását, és már Hippokratesz is megmondta: minden betegség a belekben kezdődik! A kovászolás a lisztben lévő glutén nagy részét lebontja (amiről az orvosok többsége alig tud, minek is tanítanának ilyen jelentéktelen összefüggéseket az orvosoknak az egyetemeken?)! Viszont teljes tévút a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása, a magok héjában lévő fitinsav megakadályozza a nyomelemek, ásványi sók felszívódását, ráadásul a maghéjakon találhatóak a legnagyobb töménységben a növényvédőszer-maradványok!
Így van. Ha valóban ez a betegsége, diéta alatt visszaépülnek a bélbolyhok, emiatt a vizsgálat során egészségesnek mutatkozik, adókedvezményes igazolást nem fogja megkapni. Visszaterhelés reális vizsgálathoz elég kellemetlen.
Azért a gluténérzékenység egy nagyon komoly diagnózist, ezt szakorvos állítja ki. El kellene menni ilyen irányú kivizsgálásra, de addig ne hagyd abba a glutén fogyasztását, mert különben fars eredményt kaphatsz.
Szerintetek mitől lehet az, hogy az utóbbi időben, ha zsemlét vagy kenyeret eszem nagyon kemény lesz a hasam és felpuffadok? De csak ezeknél az ételeknél. Kenyér, zsemle, kifli. Köszönöm.:/