Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Túrógombóc leves. recept

Túrógombóc leves. recept

A Túrógombóc leves. hozzávalói:
15 dkg túró
2 egész tojás
0,5 dl búzadara
0,5 dl őrölt zabpehely
1-2 ek. olaj
1 ek. liszt
pici őröltpaprika

petrezselyemzöld


A Túrógombóc leves. elkészítési módja:
Összeállítom a gombóc tésztáját a túróból, tojásokból, búzadarából, zabpehelyből és megsózom, villával alaposan összekeverem. Legalább fél órát hagyom állni. Kevés olajon világosra pirítom a lisztet, rászórom a pirospaprikát, fölengedem 2 liter vízzel és felforralom. A masszából pici gombócokat formázok, és nagyon lassú tűzön puhára főzöm, végül dúsan meghintem az apróra vagdalt petrezselyemzölddel. Ebbe a levesbe kivételesen nem szükséges másmilyen zöldség, sem hagyma. Aki szereti a kaprot, a petrezselyem helyett azt is használhat, sőt a gombóc masszájába is tehetünk zöldeket.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A túrógombóc leves. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook