Túrógombóc leves. recept
A Túrógombóc leves. hozzávalói:15 dkg túró
2 egész tojás
0,5 dl búzadara
0,5 dl őrölt zabpehely
1-2 ek. olaj
1 ek. liszt
pici őröltpaprika
só
petrezselyemzöld
A Túrógombóc leves. elkészítési módja:
Összeállítom a gombóc tésztáját a túróból, tojásokból, búzadarából, zabpehelyből és megsózom, villával alaposan összekeverem. Legalább fél órát hagyom állni. Kevés olajon világosra pirítom a lisztet, rászórom a pirospaprikát, fölengedem 2 liter vízzel és felforralom. A masszából pici gombócokat formázok, és nagyon lassú tűzön puhára főzöm, végül dúsan meghintem az apróra vagdalt petrezselyemzölddel. Ebbe a levesbe kivételesen nem szükséges másmilyen zöldség, sem hagyma. Aki szereti a kaprot, a petrezselyem helyett azt is használhat, sőt a gombóc masszájába is tehetünk zöldeket.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. febr. 24. 23:16
A túrógombóc leves. elkészítési módja és hozzávalói.