Tündérsüti recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tündérsüti hozzávalói:
Hozzávalók
1 tepsi
A tésztához:
25 dkg puha margarin
20 dkg cukor
5 db tojássárgája
1 csipet só
50 dkg liszt
15 g sütőpor
A töltelékhez:
74 g puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 db tojásfehérje
1 db citrom reszelt héja
1 tk rum /vagy rumaroma
ízlés szerint porcukor a sütemény hintéshez


A Tündérsüti elkészítési módja:
Előkészítjük a töltelékhez az alapanyagokat. A pudingot a tejjel, cukorral a reszelt citromhéjával, a rumaromával megfőzzük. Kemény habbá verjük egy csipet sóval a tojásfehérjéket. A langyosra hűtött pudingoz hozzáadjuk a tejfölt. A tojásfehérjét óvatosan, hogy ne törjük össze a pudingos, tejfölös krémhez keverjük. Előkészítjük a tésztához az alapanyagokat. Összegyúrjuk és 60-40% arányban kettévesszük. Kinyújtjuk a nagyobb darabot és olajozott, lisztezett tepsibe tesszük. Ráöntjük a tölteléket, és a tészta maradék feléből rácsokat sodrunk rá. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük és 40 perc alatt készre sütjük. Hűlés után szeleteljük, porcukorral hintve tálaljuk.

A tepsim mérete 28x40 cm.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tündérsüti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook