Tudnátok mondani olyan ételeket, amiket koliban főzőlapon is kényelmesen el lehet készíteni? (tudásbázis)
A lehetőségek végtelenek :)
A koleszban azt főztük, ami épp volt, elképesztő kreálmányokat dobtunk össze a szobatársakkal.
Csilis bab, pásztortarhonya, zöldséges párolt ételek, spagetti...
Resztelt mäj, piritott velô.
Eloszor a koretet keszitenem el, utana a foetelt.
Tésztafélék simán (túrós, káposztás, krumplis, sajtos) Lehet leveseket is (zöldség, csontleves mondjuk csirkenyakból zöldségekkel...stb.) Főzelékek (krumpli, sóska, karalábé, zöldbab, tök) gyümölcsszószok (meggy, alma, egres, szilva)
Gyorsfasírtokat lehet akárhol kapni, amiket csak olajban ki kell sütni. Ehhez nem muszáj serpenyő én is a lábasban szoktam. Pörkölteket is meg lehet hamar főzni, feltéve ha nem éppen csülkös pacalt akarsz csinálni. De mondjuk egy csirkemájpörkölt megvan fél óra alatt, hozzá kifőzöl egy-két marék tésztát és máris kész a vacsora. Natúrhúsokat is le lehet párolni, vagy csak lisztbe forgatva gyorsan átpirítani mindkét oldalát, ehhez is jó a lábas nem muszáj serpenyőnek lennie.
paprikás krumoli
krumplistészta
gombapörkölt
pörköltek
főzelékek
További ajánlott fórumok:
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?
- Milyen ételeket lehet készíteni kimaradt füstölt sonkából?
- Milyen ételeket lehet Pászkából készíteni?
- Laskagombából milyen ételeket lehet készíteni?Kaptam 1 kg-ot, de fogalmam sincs mit csináljak belőle!!
- Milyen ételeket lehet késziteni tyúk húsból?
- Van valakinek nagyon régi melegszendvics sütője? Milyen ételeket lehet készíteni benne?