Milyen ételeket lehet készíteni kimaradt füstölt sonkából? (tudásbázis)
Hentes szelet!!!!! Nagy kedvenc nálunk!
Szelet húst enyhén fűszeresen listbe forgatva mindkét oldalát 1-2 perc alatt átsütni, tepsibe rakni. a sonkát felkockázni, kicsit azt is "megfuttatni" a zsíron (olajon), végül csemege uborkát (ecetes uborkát) karikára vágni és kicsit megfuttatva mindent a húsra teríteni. Fólia alatt párolni kicsi vízzel alatta - végül pirosasra sütni. Egyszerű tört krumli kell hozzá, hogy semmi ne nyomja el az ízét, mert mennyei :)))
Zöldbabbal keverve, vágott kaporral ízesített tartárral nagyon finom saláta készülhet belőle.
/Húsvét után a maradék sárga túró is mehet bele kockázva, meg egy kis csemegeuborka. (Felénk sós a sárga túró, és a majonézes salátában olyasmi jellegű lesz, mint a tofu.)/
Kedves ogree!
A sonkástészta recepjét már többen leírták, azzal nem fárasztalak, de nézz bele a naplómba, meglátod a mai alkotásomat (halkan súgom:sonkás)
Üdv: Fiti
Tegnap én is tejszínes sonkás tésztát csináltam,tettem még bele virslit,borsót,zöldhagymát,petrezselymet,és a tejszínhez tejfölt,és egy kis lisztet is,ezzel sűrítettem be.Nagyon finom lett!
De pizzára tenni,vagy leveles tésztába csomagolni is jó.Vagy én még zöldbablevest is szoktam belőle csinálni.
Mi is sonkás tésztát szoktunk csinálni.
Meg babfőzelék mellé is jó.
Darált sonka, mustár, bors, tejföl, sajtkrém, reszelt sajt, ami otthon van megkened vele a leveles tésztát (fagyasztott is tökéletes) feltekered és kiscsigákban kisütöd vagy vágsz egy csíkot a tésztából belerakod a tökteléket és felkockázod, hogy ne nyiljon ki villával a szélére merőlegesen lonyomkodod.
Jó étvágyat!
Szia !
Először is felosztom, és beteszem a mélyhűtőbe, semmi baja nem lesz. Ha kell előveszem.
De van fent nekem a receptek között a kefires sörkifli. Pl már ebbe is reszeltem bele, nagy sikere volt. Ajánlom.
Hali!
Mi kaszás levest szoktunk csinálni,Isteni finom.
1. Én csináltam melegszendvicset (ledarálni a sonkát tejföllel elkeverni) megsütni + egy kis sajtot reszelünk rá mikor kész. Még mustárt is tettem rá.
2. Sonkás tészta (szintén az előző módszer, darált v apróra vágott sonka + tejföl) kifőződ a tésztát, kivajazott jénaiban összekevered és megsütőd...
3. Még mindig maradt, így lencsefőzeléket csináltam és a húsvéti sonkával esszük...
Mindhárom isteni, és nem unalmas, mi is ezt esszük már mióta :-)
A "rakottas" ételbe bármit amit szeretsz bele tehetsz.
Krumpli, rizs tészta,zóldésgek,sajt, tejföl,sonka vagy hús
Majd megírom, csak most le kell szaladnom a piacra:) De, ha gondolod nézd meg a naplómban hogy néz ki!
Egyébként: Pné Veronika szuperháziasszony, Tőle vettem már recepteket! Nála biztosan találsz!
akkor már ketten vagyunk!:-)
és az a sonkás tészta az milyen?hogy készíted?
További ajánlott fórumok:
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?
- Milyen ételeket lehet Pászkából készíteni?
- Laskagombából milyen ételeket lehet készíteni?Kaptam 1 kg-ot, de fogalmam sincs mit csináljak belőle!!
- Tudnátok mondani olyan ételeket, amiket koliban főzőlapon is kényelmesen el lehet készíteni?
- Milyen ételeket lehet késziteni tyúk húsból?
- Van valakinek nagyon régi melegszendvics sütője? Milyen ételeket lehet készíteni benne?