Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen ételeket lehet késziteni tyúk húsból? fórum

Milyen ételeket lehet késziteni tyúk húsból? (beszélgetés)


2010. márc. 13. 20:47
kínai raguleves baromfihúsból: apró darabokra vágom és zöldségekkel megpárolom, felöntöm. Vöröshagyma, egész bors, fokhagyma, tárkony bele. Amikor megfőtt, elzárom a gázt és belekeverek egy doboz tejfölt, utána fél citrom facsart levét. 2-3 nyers tojást ráütök és fedővel letakarom.
2010. márc. 13. 20:43
sütve, főzve, rántva, párolva, pörköltnek, rizzsel, töltve stb.
10. Orsi86 (válaszként erre: 9. - C95c921ae7)
2010. febr. 23. 10:53
Gondoltam ha van tyúk azt fel lehet darabolni. Nem láttam,hogy kizárólag egyben szeretné felhsználni.
9. c95c921ae7 (válaszként erre: 8. - Orsi86)
2010. febr. 22. 15:17
A csirkemell a csirke része, itt tyúkról van szó. És az nem ugyanaz ám!
2010. febr. 22. 14:26
A párom kedvence a tejszínes, tejfölös csirkemell. Gombával és tészta körettel soktam csinálni.
2010. febr. 22. 11:38

[link]

uk.html


ajánlom figyelmedbe

2010. febr. 22. 11:37

Cigány vajda babos tyúkja

Hozzávalók 6 személyre:

1 db tyúk 1,80 kg, fokhagyma 3 gerezd,

étolaj 1 dl, száraz bab 20 dkg,

gomba 20 dkg, vöröshagyma 15 dkg,

füstölt szalonna 10 dkg, paradicsom

10 dkg, törött bors, bazsalikom, só


A tyúkot négy darabba vágjuk. Sóval, törött borssal, zúzott, fokhagymával, bedörzsöljük, olajban átforgatjuk, és 10-12 órát letakarva a hűtőszekrénybe tesszük.


A nagy szemű babot enyhén sós vízben megfőzzük. A gombát, a vöröshagymát, a húsos füstölt szalonnát és a paradicsomot kockára vágjuk. Kevés olajon a füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az összevágott anyagokat, és kissé egybepirítjuk. Ezután a leszűrt babot hozzákeverjük, sóval, törött borssal és bazsalikommal fűszerezzük. A tyúkdarabokat kevés olajon szép pirosra sütjük, úgy, hogy mindkét oldalára átfordítjuk. Kevés vizet aláöntve, letakarva a sütőben puhára pároljuk. A megpárolt tyúkot kisebb darabokra vágjuk, pecsenyelevét a babhoz keverjük.


Tálaláskor a gombás babragut tálba tesszük, tetejére ültetve a szép. piros tyúkdarabokat.

2010. febr. 22. 11:34

Extra tyúkragu

Hozzávalók:


70

dkg tyúkhús, 1 nagy fej vöröshagyma, kis fej kemény édes káposzta, 2 dl

száraz fehér bor, 20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 2 dl tejföl, 1

csokor petrezselyemzöld, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, ízlés

szerint só és törött fekete bors.



Elkészítés:


A

tyúkhúst kicsontozom, és kockákra vágom. A megtisztított vöröshagymát

az olajon megfonnyasztom, majd a húskockákat rádobom. Lepirítom, azután

aláöntök 1,5 dl vizet, megsózom, megborsozom és fedő alatt puhára

párolom. (Készíthető kuktában, akkor negyedannyi idő alatt megfő!)

Közben a kockákra vágott édes káposztát a nagyon apróra összevagdalt,

kisütött füstölt szalonnával fedő alatt, gyakori kevergetés mellett

ugyancsak puhára párolom. Ha a tyúkhús megpuhult, hozzáteszem a

káposztát és az apróra vágott főtt sonkát. Ráöntöm a fehérbort,

felforralom, és a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével behabarom az

ételt. Jól kiforralom, végül rászórom a finomra metélt

petrezselyemzöldet, és nagyra szaggatott daragaluskával kínálom.

4. 3a92f8d690 (válaszként erre: 3. - FormáSan)
2010. febr. 22. 11:30
én is ezeket szoktam!!!
2010. febr. 22. 11:29

leves, pörkölt és sült!

ja ezek a megszokottak akkor, mindjárt utána nézek!

2010. febr. 22. 11:29
Tyúkból már inkább csak levest, de azt nagyon finomat.
2010. febr. 22. 11:27
A megszokottakon kívül,ha esetleg lenne valakinek jó receptje,és leírná

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook