Milyen ételeket lehet késziteni tyúk húsból? (beszélgetés)
Cigány vajda babos tyúkja
Hozzávalók 6 személyre:
1 db tyúk 1,80 kg, fokhagyma 3 gerezd,
étolaj 1 dl, száraz bab 20 dkg,
gomba 20 dkg, vöröshagyma 15 dkg,
füstölt szalonna 10 dkg, paradicsom
10 dkg, törött bors, bazsalikom, só
A tyúkot négy darabba vágjuk. Sóval, törött borssal, zúzott, fokhagymával, bedörzsöljük, olajban átforgatjuk, és 10-12 órát letakarva a hűtőszekrénybe tesszük.
A nagy szemű babot enyhén sós vízben megfőzzük. A gombát, a vöröshagymát, a húsos füstölt szalonnát és a paradicsomot kockára vágjuk. Kevés olajon a füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az összevágott anyagokat, és kissé egybepirítjuk. Ezután a leszűrt babot hozzákeverjük, sóval, törött borssal és bazsalikommal fűszerezzük. A tyúkdarabokat kevés olajon szép pirosra sütjük, úgy, hogy mindkét oldalára átfordítjuk. Kevés vizet aláöntve, letakarva a sütőben puhára pároljuk. A megpárolt tyúkot kisebb darabokra vágjuk, pecsenyelevét a babhoz keverjük.
Tálaláskor a gombás babragut tálba tesszük, tetejére ültetve a szép. piros tyúkdarabokat.
Extra tyúkragu
Hozzávalók:
70
dkg tyúkhús, 1 nagy fej vöröshagyma, kis fej kemény édes káposzta, 2 dl
száraz fehér bor, 20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 2 dl tejföl, 1
csokor petrezselyemzöld, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, ízlés
szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A
tyúkhúst kicsontozom, és kockákra vágom. A megtisztított vöröshagymát
az olajon megfonnyasztom, majd a húskockákat rádobom. Lepirítom, azután
aláöntök 1,5 dl vizet, megsózom, megborsozom és fedő alatt puhára
párolom. (Készíthető kuktában, akkor negyedannyi idő alatt megfő!)
Közben a kockákra vágott édes káposztát a nagyon apróra összevagdalt,
kisütött füstölt szalonnával fedő alatt, gyakori kevergetés mellett
ugyancsak puhára párolom. Ha a tyúkhús megpuhult, hozzáteszem a
káposztát és az apróra vágott főtt sonkát. Ráöntöm a fehérbort,
felforralom, és a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével behabarom az
ételt. Jól kiforralom, végül rászórom a finomra metélt
petrezselyemzöldet, és nagyra szaggatott daragaluskával kínálom.
leves, pörkölt és sült!
ja ezek a megszokottak akkor, mindjárt utána nézek!
További ajánlott fórumok:
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?
- Milyen ételeket lehet készíteni kimaradt füstölt sonkából?
- Milyen ételeket lehet Pászkából készíteni?
- Laskagombából milyen ételeket lehet készíteni?Kaptam 1 kg-ot, de fogalmam sincs mit csináljak belőle!!
- Tudnátok mondani olyan ételeket, amiket koliban főzőlapon is kényelmesen el lehet készíteni?
- Van valakinek nagyon régi melegszendvics sütője? Milyen ételeket lehet készíteni benne?