Milyen ételeket lehet Pászkából készíteni? (tudásbázis)
Hamisvelős rántotta:
A pászkát kisebb db.-okra tördelve tejben megáztatjuk, majd kicsavarva a felvert tojásokhoz keverjük és sütjük, mint a rántottát.
Pászkából gombócot főzni és cukrozott dióban megforgatni, amibe reszelnek még egy pici citromhéjat!
Pászkagombócba húsleves zöldségeket apróra belevágni, bors, zöldség zöldje és úgy kifőzni, mint a grízgaluskát...
A pászkát fogyasztják tej, tejeskávé, kakaó mellé, de mézet, vajat is lehet rákenni.
Az egyik legjobb diétás kenyérpótlék.
A pászka az nem azonos a fonott kaláccsal.
A pászka az víz, liszt és só alapanyagokból készül, és forró lapon sütik.(sütőbe is lehet, villával meg kell szurkálni.
A fonott kalács élesztő, tej, liszt tojás.A kettő nem ugyanaz
- rántotthúsos pászkaszendvics paprikával
- mákospászka
- pászkapörkölt
- kirántottpászka
- sültpászka jól átsütve (vagy ki hogy szereti)
- bundáspászka
Lányok mi is az a pászka???
Maceszos tarhonya
Hozzávalók: 2 egész maceszlap, 2 kanál zsír, 1 kis fej hagyma, 2 tojás, kevés víz.
A maceszlapot mozsárban összetörjük, a zsírban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, belerakjuk a maceszt, kevés vízzel puhítjuk, majd hozzáadjuk a villával felvert tojásokat.
Párolt marhahúshoz, szaftos húsokhoz kitűnő köret.
Maceszgombóc receptje
Hozzávalók: 2 db tojás, 2 csapott evőkanál zsír, kb. 6 evőkanál maceszdara ( vagy 1-2 lap apróra összetört pászkalap), só, bors, őrölt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tojásokat jól kikeverjük a zsírral, beleszórjuk a fűszereket, és hozzáadjuk a maceszdarát. Fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forró levesbe vagy külön vegetás vízben kifőzzük. Néhányszor megforgatjuk, kb.15 perc alatt megfő és máris tálalhatjuk.
Én egyszer régen láttam a tv-ben, hogy a Kudlik Juli készített belőle valami édességet. Valamiben egy kicsit megáztatta, aztán püspökkenyérformába rakta, valami főzött krémszerűséget rakott rá. Szóval semmire nem emlékszem már, de a lényeg, hogy valamit lehet vele kezdeni, engem is érdekelne, hogy mit.
Egyébként ez zsidó étel úgy tudom, ez a zsidók kenyere mivel hogy kovász nélküli. Szokták még ledarálni is, a lisztjéből is készítenek valamit. Hát sokat nem tudtam segíteni, de teljesen felcsigázódtam.
A Pászka édes kalács amit a katolikusok husvétkor megszentelnek.
Fustölt fött sonkával,fött tojással kell enni.
További ajánlott fórumok:
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?
- Milyen ételeket lehet készíteni kimaradt füstölt sonkából?
- Laskagombából milyen ételeket lehet készíteni?Kaptam 1 kg-ot, de fogalmam sincs mit csináljak belőle!!
- Tudnátok mondani olyan ételeket, amiket koliban főzőlapon is kényelmesen el lehet készíteni?
- Milyen ételeket lehet késziteni tyúk húsból?
- Van valakinek nagyon régi melegszendvics sütője? Milyen ételeket lehet készíteni benne?