Tud valaki segíteni abban, hogy milyen tornagyakorlatokat lehetne végezni, ha szeretnénk a derekunknál és a csípőnknél vékonyodni, fogyni? (tudásbázis)
nekem is az van, úgy de úgy bokán tud verni, ha leejted...
Vettem fahullahoppot!!!:-)
Egyéb gyakorlat: csípőkörzés mindkét irányba, majd terpeszbe állsz, úgy hogy a térded kicsit "megrogyasztod" megfogod a térdeidet a kezeddel és kinyomod a popód majd behúzod előre, amennyire csak tudod.
Másik: hasra fekszel, kezedidet előre nyújtod, lábaid hátra nyújtva és összezárva. Elemeled a kezeid és a lábaid egyszerre a talajtól majd leengeded, de fontos nem teljesen.A gyakorlat akkor hatásos, ha nem teszed le soha teljesen a lábaid és a kezeid, hanem megtartod és onnan emelgeted felfelé.
Következő: hátadra fekszel, térdeidet felhúzod, hogy a talpad érje a talajt és megtámaszkodsz a könyökeiden (ekkor elvileg már csak a popód éri a földet).Ezután popó kinyom felfelé és vissza.Ezt a gyakorlatot szépen lassan kell csinálni, egy picit mindig megtartani és utána leengedni, de fontos, hogy ne combból csináld csak csípőből.
Callanetics. Lásd Tracsi adatlapján az érveket...
A hulllahoppal én is egyetértek. Ezen kívül javaslom még az olyan tornát/DVD-t/aerobik órát, ahol "rúgdosni" kell, pl kickbox, thai-geri. A lábemelések miatt a csipő, has és derék izmai is intenzíven dolgoznak. Én a thai-geri hatását azonnal itt éreztem meg. Kilóra nem igazán fogytam, viszont a környezetem szerint látványosan átalakultam.
Én is csak a hulahoppot tudom ajánlani!Én megtöltöttem sóval,és néha 2 vel csinálom!!!!!
Anyum szokta: áll a tv elött terpeszben, kezeket vízszintesen kinyújtja oldalra és közbe csipőből egyik oldalról a másikra dől... hullahopp helyett:-)
nekem fa hullahoppom van igazan hatasos es nem olyan veszes! de a hullahoppot mindenkeppen ajanlom en is
Sportszerüzletben, de tescoban is van állítólag. A neten is lehet rendelni, játékboltban eléggé ritka a 90 cm-es, mert ott gyerek méretre vannak berendezkedve.
Ez nagyon jó ötlet, úgy is készülök vásárolni a napokban, majd beszerzek egyet! De hol is lehet ilyeneket kapni? Tesco, játéknagykerek, jók?
Van hozzá házipraktika is :)
A 90 cm-es műanyag karikát tele kell tölteni valami rizzsel, homokkal, ki mivel, s úgy van súlya is, amitől könnyebb tekerni, s hatásosabb is, és így nem kerül 4-5 ezerbe, csak töredékébe.
A fára azt mondják, hogy nagyon szadista, én nem próbáltam még.
Köszi, erre nem is gondoltam! De azt hiszem, hogy vennem kellen, mert sak kis méretű van itthon, még ami kiskoromban volt! :) azt meg ugye...
B.A. dvd-jére tornázom, de szeretnék egy kis változatosságot bevezetni a napjaimba. Minden lehetséges tanács érdekel!
Tud valaki segíteni abban, hogy milyen tornagyakorlatokat lehetne végezni, ha szeretnénk a derekunknál és a csípőnknél vékonyodni, fogyni?
További ajánlott fórumok: