Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon... fórum

Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon... (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
2017. nov. 28. 08:09

Nem saláta, de aki szereti a répát... nekem tetszik:


Meleg répa köret (rántottak, sültek mellé)

- apróra vágott hagymát dinsztelünk kevés olajon, majd rá a karikára szelt répát, és födő alatt félpuhára!!! pároljuk

- ekkor belecsavarunk 1 db. egész narancs!! levét, és a kicsavart narancshéj egyik felét is csak úgy beledobjuk. Készre pároljuk. Amikor kész, a narancshéjat kidobjuk belőle. Én sót-borsot-bazsalikomot raktam rá. Frissen, melegen tálaljuk. Sült csirke mellé köretként nagyon ízlett!

2017. nov. 27. 22:10

Cékla megsütve vagy -főzve, alma,hagyma,parenyica sajt vagy füstölt sajt, joghurtos-majonézes öntet.

Vágott zöldsaláta keverék, hagyma:rukkola,mézes-fehérborecetes öntet.

Önálló fogásként is:csavart (esetleg színes) tészta kifőzve, kockázott bacon, kockázott pritamin paprika,kukorica,hagyma,joghurtos-majonézes öntet.

2017. nov. 26. 17:18
Jaj, de szeretem a kefirbe reszelt almát! Igaz, teszek bele kevés felfőzött zabpelyhet is.
2017. nov. 26. 17:10
Kefír póréhagyma alma rukkola
2017. nov. 26. 17:09

Tartáros hideg saláta:

2 db. almát felkockázunk

4 db. főtt tojást szintén

1-2 db. csemege uborkát (nyáron kb. 10 cm kígyó uborkát) is kockára

Ezeket tartárral felönteni, és minimum 4 órát pihenjen a hűtőben. Ebből kb. a literes jénai lesz tele. 1 fő napokig is rájárhat.

264. Guruljka (válaszként erre: 260. - Imaginary)
2017. nov. 26. 15:37

Tudom, mi a marinálás, de a hagyma akkor már ecetes.

Én inkább vékonyra szelem.

Nincs itthon ecetem, soha semmibe nem használok. Irtózom a szagától is.

Érdekes, mert jó darabig használtam (tettem egy kanállal néhány ételbe), és ettem az ecetes salátákat is. Ez valamikor megszűnt, nem is tudom az okát.

263. imaginary (válaszként erre: 262. - 124637ff9b)
2017. nov. 26. 06:36

Igen, senkit se szeretnék megmérgezni.

Várom türelemmel ☕🍩

262. 124637ff9b (válaszként erre: 259. - Imaginary)
2017. nov. 25. 08:15

😂 akkor azért hallgattál róla ennyire 😂

Írom majd, ha gépnél leszek 😍

261. imaginary (válaszként erre: 260. - Imaginary)
2017. nov. 25. 07:58
*brokkolihoz
2017. nov. 25. 07:57

Nem kerül ecet a salátába, csupán a hagymát pácoljuk benne. Kiszedjuk az ecetes lebol, mielőtt a karfiolhoz es a brokkolit adnánk.


Azt hittem, világos, hogy mi a marinalas.(pacolas savas közegben)

259. imaginary (válaszként erre: 258. - 124637ff9b)
2017. nov. 25. 07:45

A 12 órás kenyér az nagyon nem ízlett :/ Attól rettegtem, hogy megmergezem a családot :D, Megkóstoltuk, nem lett bajunk, de soha többé :) Azóta is magam sütöm a kenyeret, de maradok a "normál"2 órás kelesztesnel.


Juteszembe,...Te is ígértel nekem kenyér recepret :)

258. 124637ff9b (válaszként erre: 256. - Imaginary)
2017. nov. 24. 23:53

Igen, egy pici borsot hiányoltam! Szupi!


És a 12 órás kenyered?

Várom ám a receptjét 😊

2017. nov. 24. 21:15

A karfiollal semmi bajom, de alapból elhagynám az ecetet, majonézt meg nem használok. :D


Ez olyasmi, mint a rántott karfiol majonézzel, csak lemaradt róla a panír.:D


Én csíkokra vágott salátafélékkel és pár csepp citromlével kombinálnám a blanírozott karfiolt, meg ami van...fokhagymaporral, a blansírozó lébe tennék tört koriandermagot.


Az öntet csak hizlal, de lehet mondjuk hamis majonéz, tojássárgájából, mustárral elkeverve, egy kevés sovány joghurttal hamis tartárrá átlényegítve.

256. imaginary (válaszként erre: 255. - 124637ff9b)
2017. nov. 24. 08:19

Köszönöm szépen :)


Gyorsan akartam lejegyezni, hogy el ne gelejtsem. Még nem próbáltam ki, de szerintem kedvenc lesz.


Na szóval... A hagymát csak ecetes vízben marinaljuk, cukor nélkül.


A saláta öntet pedig, vagy majonéz, vagy egy jó kis tartarmartas ( majonéz: tejföl, pici só, méz, mustár, feherbors.) Kinek kinek ízlése szerint.

255. 124637ff9b (válaszként erre: 254. - Imaginary)
2017. nov. 23. 19:03

Végre egy jó recept! :)


Egyéb fűszert nem javasolsz hozzá?

2017. nov. 23. 16:34

Brokkolis karfiol saláta.


A brokkolit és a karfiolt blansirozzuk, közben egy fej hagymát ecetes sós cukros vízben marinalunk.Ha a karfiol lehűl, apró darabokra vágjuk.

Majonézzel nyakon őntjük.Izesithetjuk pici kaporral is.

2017. szept. 16. 20:20

Szeretem, de én az étel szeretéssel másképp vagyok.

Pl. imádom a tökfőzeléket. Volt itthon egy adagra való fagyasztott tök, már hónapok óta. (Kaptam.)

Már a kapor is itt állt vízben egy hete, mire megfőztem a tökkel.


Mindezt úgy, hogy évek óta nem ettem tökfőzeléket. Igaz, kaprot se láttam, csak képen legalább 5 év óta.


Hogy szeretem, azt nem azt jelenti, hogy naponta megeszem, ha van. Sem azt, hogy nekiesek, ha elém kerül.

252. Guruljka (válaszként erre: 251. - 124637ff9b)
2017. szept. 16. 20:13
Pár napig piszkálgattam, de azóta csak állt a hűtőben.
251. 124637ff9b (válaszként erre: 250. - Guruljka)
2017. szept. 16. 18:49
Hát ha egy kis fej káposzta fele három hét alatt fogyott el, akkor nem vagy nagy káposztabarát 😂
2017. szept. 16. 14:17

Ami a vöröskáposztát illeti, a felét éppen tegnap dobtam ki.


Finom volt, de hogy naponta????

249. 124637ff9b (válaszként erre: 243. - Guruljka)
2017. szept. 16. 07:26
Kedden postáznám, kérek nevet, címet :)
248. 124637ff9b (válaszként erre: 246. - Guruljka)
2017. aug. 30. 19:30
Egészségedre! :)
2017. aug. 30. 19:29

Káposztasaláta forrázott: fehér káposztából


Hozzávalók:

1,3 kg fejes káposzta (bruttó súly)

1 nagy vöröshagyma

1 csapott teáskanál kömény

15-20 szem egész bors

1 teáskanál só

őrölt bors

3-4 evőkanál cukor vagy édesítőszer

3-4 evőkanál 20 %-os ecet

1 liter víz

aprított kapor – elhagyható, de finom bele


Elkészítés


Elkészítés: A káposzta külső leveleit eltávolítom, 4 felé vágom, a torzsáját is kivágom, és egy hőálló tálba vékonyan felszeletelem. Ugyan ezt teszem a vöröshagymával is, csak megfelezve. Sózom, egész borsot, köményt szórok rá, összeforgatom, hagyom állni kb. 20 percet.


Közben a vízzel, az ecettel és a cukorral salátalevet forralok, és egyenletesen körbeforrázom a káposztát. Lefedem, és hagyom langyosra hűlni. (Közben kicsit összeesik, és a fűszerek ízét átveszi.) Megkóstolom, ha kell, utána ízesítem, kevés őrölt borsot szórok rá, és a hűtőben érlelem.


Sokféle ételhez finom és egyszerű saláta, csavaros tetejű üvegben a hűtőben sokáig eláll!

2017. aug. 29. 00:06
még a keverőlapáttal, össze se ért még. Isteni!
2017. aug. 29. 00:03
éppen eszegetem a joghurtost...
244. 124637ff9b (válaszként erre: 243. - Guruljka)
2017. aug. 26. 18:18
2017. aug. 26. 18:12
A gyökerét még akkor alig lehetett észrevenni.
2017. aug. 26. 18:11

Meg türelem.

Olvastam, hogy könnyen csírázik, és már azt hittem, nem lesz belőle semmi. (Nejlonzacsi volt rajta.) Azért nem hagytam kiszáradni, és amikor ki akartam dobni, levettem a zacsit, akkor láttam, hogy már szára is van, azért lett görbe szegény, mert fényt keresett.

De közben majdnem eltelt a tél.

241. 124637ff9b (válaszként erre: 240. - Guruljka)
2017. aug. 26. 18:03
Már tudom!
240. Guruljka (válaszként erre: 239. - 124637ff9b)
2017. aug. 26. 18:01

oké.

A maghoz fog kelleni hurkapálcika.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook