Tud valaki egy egyszerű és gyors paradicsomleves receptet? (tudásbázis)
Én így csinálom 2 főre: 2,5-3dl paradicsompürét felengedek vízzel, beleteszek egy kisebb fej vöröshagymár 2-3 darabba elszelve, egy szelet paprikát bele, majd petrezselymet. Forralom, míg meg nem főnek a zöldségek, picit sózom, aztán édesítőszerrel beízesítem, majd tésztát teszek bele.
Szerintem ennél egyszerűbb nincs is.
Rántással még sosem csináltam, de anélkül egészségesebb.
Köszönöm!!
Nagyon ízlett Nekik.
Pontosabban akislányom:Anya ezt jól megtanultad,de legközelebb betütésztát tegyél bele.
A kisfiam:Anya ez olyan mint a mamié.
Anyukám istenien főz úgyhogy ez nagyon jól esett.:)
köszi lányok!
-majd beszámolok hogy milyen lett.
Én egy csipet bazsalikomot mindig teszek bele és egy egy kevés vegetát is. A cukrot mindig a végén, kóstolgatva, nehogy túl édes legyen.
Betűtészta az igazi.. :)
Van, amikor rántást sem teszek bele, mert amúgy is elég sűrű. Csak hagymát dinsztelek.
De jó!!
Annyi receptet találatam de valahogy mind olyan gáz.Nekem ez az egyszerű jobban tetszik.Meg 3 gyerek mellett tán jobb is.
Rízsel még sosem ettem.Kifogom próbálni.
Én így szoktam:
Világos rántást készítek, teszek bele pirospaprikát picit, aztán felöntöm sűrített paradicsommal és vízzel, teszek bele sót, egy kis fej hagymát. Miközben felfő folyamatosan kavarom, mert különben lekapódik. Ha felfőtt, mehet bele a tészta (én belefőzöm, általában betűtésztát). Ezzel is kavarni kell, míg el nem kezd jobban főni a tésztával, mert a tészta is leragadhat.
A végén cukrozom.
Mehet bele még bazsalikom (esetleg oregano is).
2 ek. lisztből rántást készítesz zsírral vagy olajjal, felöntöd vízzel és adsz hozzá sűrített paradicsomot (2 kicsi vagy 1 nagy doboz), befűszerezed (só, cukor, pici bors), én szoktam bele tenni még a rántáshoz egy fél fej hagymát, a végén petrezselyemzöld, és esetleg 1-2 babérlevél.
Tésztát a levesbe szoktam (betű, kiskagyló) belefőzni, de lehet külön is.
KÖSZI
A gyerekeim itthon vannak és ez a kívánságuk.
De én még sosem csináltam!!:(
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Tud valaki sütőtökből egyszerü, gyors nem túl füszeres leves receptet?