Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :) (tudásbázis)
Csillag Virág üzente 13 napja
CSIKÓNÉ RÓZSIKA RECEPTJE:
Tejfölös pogácsa
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 50 dkg Liga margarin, ízlés szerint só, /3 teáskanál/ , 5 dkg élesztő fél dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatva, 1 nagy doboz 20 %-os tejföl.
A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Fél óra pihentetés után másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tejföllel és kiszaggatjuk. Tepsibe rakva még 30 perc pihentetés utána 200 fokon szép aranysárgára sütjük.
Próbáljátok ki!
Csillag Virág üzente 4 napja
KRUMPLIS POGÁCSA
Hozzávalók:
25 dkg áttört főtt krumpli, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, só.
A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejüket tzojással megkenjük, közepes tűznél megsütjük.
igen! Megcsináltam a pogit, de nem egészen ezt vártam. Mert újat nem kaptam:( Ugyanolyan, mint az én sajtos rudam. Mármint ízre. És olyan nehezen lehetett összeállítani:( Vagy elrontottam valamit?!
Képet a naplómba tettem fel, ha kíváncsi vagy...
Ott leírtam a sajtos rudam receptjét is.
De mindezek ellenére nagyon hamar elfogyott, mert az íze kitűnő...
Kb. 2 éve csak ezt sütöm:
80 dkg liszt,
4 kanál só
0,5 liter tej - ebben 1 élesztőt felfuttatni
1,5 dl olaj
Ezeket összegyúrni (nem kell dagasztani).
2 vagy 4 részre osztod. A cipókat nyújtsd ki téglalapra, kb fél cm-re. Meg kell kenni 15 dkg margarin és 2 tojás sárgája keverékével.
Feltekered és háromszögekre vágod. Tetejét tojással megkened, reszelsz rá sajtot. Nagyon finom! Ja nem is kell keleszteni, egyből sütheted!
(Én ma is ezt sütöttem!)
Az én kedvencem:
-3dl tej
-8dkg ráma
-16dkg liszt
-3 egész tojás
-12dkg reszelt sajt(füstölt is lehet)
-1 teás kanál só
A tejet és a rámát forrásig hevítjük,tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet.Addig keverjük,míg szépen elválik a tál oldalától.15 percig hűlni hagyjuk,majd hozzáadjuk a többi anyagot és jól összekeverjük.Nem kell megijedni,majdnem olyan az állaga mint a nokedli tésztának.Evőkanál segítségével vajazott tepsire kis halmokat teszünk és közepes hőmérsékleten készre sütjük.Vigyázat,ha forró a sütő elfolyik a tészta.A pogi belseje melegen kicsit lágy,de ha kihűl pont jó.Két napig sem keményedik meg,már ha marad még addig belőle.
Igen jól látjátok se sütőpor,se élesztő.
Egyensúly pogácsa! a legjobb:
0.5 kg túró
0.5 kg margarin
0.5 kg liszt
só
A tetejére:
tojássárgája
szezámmag v.
köménymag v.
lenmag v.
reszelt sajt
A hozzávalókat összekavarom, gyúrom, nyújtom, szaggatom, tojással megkenem a tetejét és a végén szezámmagot szórok rá. Szép aranybarnára sütöm, akkor kész.
Ilyet én is szoktam csinálni túróval, aztán mindenféle magot szórok a tetejére (szezám, len, napraforgó, tök, mák, dió) és sok sajtot. Csak mi összevissza formákra vágjuk. És napokig eláll, az a legjobb benne!
Egy ismerősöm megcsinálta édesen, nutellával a tetején sütötte ki, azt mondta úgy is jó.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Tud valaki egy egyszerű és gyors paradicsomleves receptet?
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Gyors, egyszerű és finom pogácsa receptet szeretnék kérni. Köszi