Tudtok egy jó sós rúd receptet? Szilveszterre csinálnám. (tudásbázis)
Sziasztok!
Megsütöttem 2 félét Kiniand és Ilicicájét nagyon finom lett köszi.
A többiekét meg elmentettem késöbb kipróbálom
őket.
1/2 kg liszt
1 Ráma margarin
1 szalakáli
2 tojás sárgája
1 tejföl
4 mokkáskanál só
1 egész tojás
10 dkg trappista sajt
A lisztet, a sót, szalakálit, összekeverjük a Rámát belemorzsoljuk, beleöntjük a tejfölt a 2 tojássárgájával, jól kidolgozzuk, fél centi vastagságra kinyújtjuk, a tojással megkenjük, ráreszeljük a sajtot, derelyevágóval csíkokra vágjuk és forró előmelegített sütőbe világosra sütjük.
5 percig nagy lángon, utána közepesen.
Nekem ez vált be nagyon:
50 dkg rétes liszt
30 dkg margarin
1,5 dkg élesztő (felfuttatva egy kis cukros tejben)
só
- hozzávalókat összegyúrom, cipót formálok belőle és egy órát hideg vízbe pihentetem
- majd leitatom róla a vizet és lisztezett deszkán sodrom (6 - 7 mm), rudakra vágom
- tojással megkenem a tetejét, sózom
- majd sajtot, vagy szezámmagot szórok a tetejére
- aranyszínűre sütöm
Nagyon finom, omlós.
Szia, én nem sós, hanem nagyon sajtos receptet ajánlanék neked: olyan finom, hogy mikor megsütöm már az nap el is fogy:)))
18 dkg reszelt sajt (vegyesen lehet trappista és füstölt is)
2 tojássárgája
1 ek tejföl
12 dkg margarin
só
16 dkg liszt
összegyúrni és egy órára a hűtőbe tenni
kinyújtva a tetejét megkenni 1ek tejföl és 1 tojássárgájának a keverékével, megszórni sajttal és felvagdosni rudacskáknak. kb 20 perc 180 fokon és kész is.
Köszönöm hogy irtatok és adtatok jó recepteket.
Majd irok hogy melyiket csináltam meg.
Ha van kedvetek,bármilyen régi bevált receptet
elfogadok,lehet régi nagymamától való,vagy bár-
milyen tájjellegü is.
Mindenkinek BÉKÉS BOLDOG UJÉVET KIVÁNOK
Ez nagyon jó ötlet köszönöm hogy irtok egy pár
bevált receptet.
Szia! Ez a 25-25-25 tényleg nagyon jó nálunk bevált csak 50-50-50, mert így mindenkinek jut. De nálunk nagyon bevált még a gyors vajas tészta.
50dk liszt, egy margarin, egy tejföl kicsi só. Ezt 12 órát hűtőben pihentetem, majd nyújtom megszórom reszelt sajttal aztán hajtogatom, megint nyújtom és a rudakat megtekerem mintha masni lenne. A tetejére tojást, pirospaprikát és sajtot teszek. Mi szeretjük.
Csak azért kérdeztem mert a keresőbe én is néztem,
de gondoltam egy kipróbált jó receptet tud valaki
akkor azt megcsinálom.
Köszönöm ha irtok
A 25-25-25-öt ismered?
25 dkg sajt vagy túró, 25 dkg margarin, 25 dkg liszt. Pici só. Lehet pogácsákat, meg rudakat is belőle készíteni. Egyszerű és nagyon finom.
Sajtos rudacskák
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
0,5 dl tej
kevés kristálycukor
2 db tojás
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
só
Az élesztőt kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, majd belekeverjük a kovászt, a tejfölt és 1 tojást. Ízlés szerint sózzuk, majd a kétféle sajtot lereszeljük, és felét-felét a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és 30-40 percig <b>hűtőben pihentetjük</b>. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk.
A rudacskák tetejét megkenjük tojással, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Végül 190°C fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Szia!
1 kg liszt
1/2 kg ráma
6 teáskanál só
Kb 1,5 doboz tejföl/nagy doboz/
a lisztet elmorzsolom a rámával,előtte beleteszem a sót is,ezután jöhet a tejföl
gyúrható tésztát kell kapnod
pihentetheted hűtőbe,de egyből is sütheted
fél centi vastagra nyújtom,egész tojással megkenem,megszórom reszelt sajjal/én még egész köményt is szórok rá/felvágom tetszés szerint,200 előmelegített sütőbe rakom és pirosra sütöm.isteni!!!
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet?
- Tudtok jó receptet egész sültcsirkére?
- Milyen ötletes, vicces, szórakoztató játékokat, feladatokat tudtok szilveszterre?
- Tudtok valami szuper szilveszterezős helyet fiataloknak Budapesten?
- Szolnokon tudtok jó szilveszteri programot?