Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudtok jó receptet egész sültcsirkére? fórum

Tudtok jó receptet egész sültcsirkére? (beszélgetés)


2010. aug. 9. 11:39
Pont ezt akartam én is írni, amit gevi1931. Én 1 kg sót tettem a tepsibe és rá egy egész csirkét, nem is vágtam ketté. Finom, ropogós lett, pirosra sűlt, gyorsan kész volt.
2010. júl. 13. 10:11

A csirkét a hátánál ketté vágom a tepsibe teszek 1 kg sót és ráhelyezem és amennyi sulyú a csibe annyi percig sütöm.


Piros ropogos semmi mást nem kell csinálni vele.


A másik variáció besózótt csibét kettő papirzacsóba teszem egyiket az nyakához-másikat a püspökfalathoz a sütés azonos az előzőhöz.

2010. ápr. 17. 12:18
Azt a változatot ismerem, amikor a bőre alá almaszeleteket (de lehet őszibarackot vagy ananászt) raknak, fogpiszkálóval megtűzni és irány a sütő!
23. Váradi Rózsi (válaszként erre: 22. - Judyt640)
2009. dec. 12. 14:43

Sziasztok!:)


Próbáltátok már a csirkecombokat lecsóval tölteni?...mennyei!:)

Általában nagy ...méretes combokat veszek, és a hagyományosan elkészitett lecsót a bőre alá pakolom, egy hústővel összefogom,/vagy cérnával megkötöm/ és a vékonyan kiolajozott tepsiben először alufóliával lefedve kb. 40 percig, majd fólia nélkül 15 prcig készre sütöm.

Jó szívvel ajánlom, mert nagyon fincsi....szerintem! :)

2009. dec. 11. 17:00
Csirke comb töltéséhez ezis fini.Kolbász belsejét ami egy picit puhább kiveszed a böréböl elkevered vajjal és egy zsemlével1 tojással ha kell még füszerezed fokhagymával borsal vagy amit kiván és ezt töltöd bele
2009. dec. 11. 16:56
Az én töltelékem,1 egész nyers tojás 2 fött kockázva, 2 zsemle tejbe áztatva sok petrezselyem aprora vágva darált sertés hus 30 dkg olajon megsütve so majoranna bors ételizesitö összekeverve beletöltve akár cs combba akár e csirkébe de lehet sertés dagadóba szeletelt tarjába göngyölve sajtal megszorva megsütni egyszerü de a legfinomabb nekem ez.
20. etikat (válaszként erre: 8. - Ancsa 37)
2009. dec. 11. 12:43
Húúúú itt tényleg jó kaják vannak :)))
2009. dec. 11. 11:41

Ördögcsirke :)


csak a melle csontja mellett kettévágod a csirkét az alább leírt olajos fűszerkeverékkel megkened, de előtte jó alaposan ráfekszel a tenyereddel a csirkére és laposra nyomod, ettől teljesen olyan lesz, mint az ördög feje :))


ezek után lehet egy olyan rácsra tenni, ami a sütőkben van, de előtte megvajazni, vagy olajjal bekenni és egy nagy tepsit alátolni, abba vizet, hogy ne égjen meg a tepsi maga és ne menjen tönkre, kb félsülésnél lehet a tepsibe szórni darabokra vágott nyers krumplit, megsózva és együtt a kettő megsül, mit több a csirke zsírja rácsorog a krumplira és isteni finom lesz tőle.

Szinte csak alig kell ránézni, és meg van a finom ebéd, vacsora stb.

18. Katinkaboszi (válaszként erre: 12. - Váradi Rózsi)
2009. dec. 11. 11:37

finom tényleg, próbáltam, egy időben sokat megcsináltam :))

de rájöttem, egy igen picike só azért jöhet a belsejébe :)

17. Katinkaboszi (válaszként erre: 15. - Katinkaboszi)
2009. dec. 11. 11:35

jaj :(


kimaradt a petrezselyem apróra vágva :((

2009. dec. 11. 11:35

A sima sült csirke a legfinomabb, ha előtte való este nyers olajba rakunk összeporított fűszereket, pici porpaprikát, majoránnát, borsot, de jó ha Te darálod hozzá és még azt is mozsárba rakod, reszelt szerecsendió, kevés kurkuma, koriander és só.

ezeket mozsárban,vagy bármiben összetörni még apróbb darabra, mint egyébként is vannak, még jöhet hozzá bármilyen családi kedvenc és ezeket bele az olajba, ezzel a csirkét megkenni abba a tepsibe, amibe majd sül és éjszakára a hűtőbe mehet, ami nem fér rá a csirkére, mehet bele is.

Sütés előtt lehet a belsejébe rakni tisztított egész hagymát és mosott almát is.

2-3 evőkanálnyi vizet a sütés előtt alárakni és betenni a sütőbe, de nem kell lefóliázni, mert nem főtt húst akarunk enni, hanem sültet, viszont figyelni kell és fél óránként nézni, ha már van saját zsírja, azzal kanállal locsolgatni.

Olyan szép piros és ropogós lesz,hogy csuda :)

2009. dec. 11. 11:27

Ez egy sima családi és egyszerű recept, még a nagymamám a nagymamájától tanulta, vagyis több generációs, de jó :)


hagymát apróra kockázni, dinsztelni (mostanában oliván szoktam, régebben vajon, előtte zsíron)

annyi darab zsömlét, ahány személyre készül és amekkorát bír a pipi, beáztatom tejbe, vízbe, mi van éppen kéznél,

közben szintén ugyanannyi tojást, mint zsömlét, felverek, sózom borsozom

majd a kinyomkodott zsömléket és a tojásokat összekeverem jó alaposan, megfűszerezem, ez családja és ízlése válogatja, nálunk megy a majoránna és társai,

ezeket a megdinsztelt hagymára teszem, felsütöm jó alaposan, és a csirkébe rakom, meg a hova szokás még.

mostanában elhagyok 1-2 zsömlét, helyébe sok zöldséget és gombát rakok, de ezeket kockára vágva.

vagy fagyasztottat.


ez a töltelék mehet a hasaaljába is :)

14. szemmelver (válaszként erre: 12. - Váradi Rózsi)
2009. dec. 11. 11:01
nálam is nagyon bevált:)
2009. dec. 11. 10:56

Az én töltött csirkém nagyon egyszerű:

20 dkg csirkemáj,

1 üveg gomba (aztán apróra vágva)

hagyma (dinsztelve)

só,

bors,

majoranna

1 egész tojás (nyersen)


Összekeverem, ízlés szerint füszerezem és a végén pici zsemlemorzsával is meghintem. És az egész megy a pipi belsejébe, combja bőre alá. És összvarrom.


Célszerű hosszú,duplacérnával dolgozni... mert eléggé macerás ha fogod is a csirkét, meg cérnát is fűzöl egyszerre...


Sok sikert. Saját magad is kisérletezhetsz az alábbi recikkel,újíthatsz is velük. És ami jó:)A töltött kacsa!!

2009. dec. 11. 10:30

Sziasztok! Szép napot! :)


Egy nagyon jó bevállt egész csirke sütési fortlyom van, amit lehet már Ti is kipróbáltatok...akkor Sorry! :)


Egy közepes méretű tepsibe beleszórsz 1 kg. sót.

Erre a sóágyra fekteted az egész csirkét, aminek a belsejét megfűszerezed: töröttborssal, majorannával.

2 almát félbevágsz és héjastól beleteszed a pipi pocakjába.

Ezen a sóágyon gyönyőrű pirosasra fog megsülni.

Elkészitési időkb. 1 óra a gázsütő közepes hőfokán.

Nem kell félned, hogy sós lesz,mert csak pont annyit sziv magába a gőzöktöl amennyi szükséges.


Nekünk bevállt, próbáljátok ki.

11. svarc
2009. dec. 11. 10:21

...RÉSZEGES CSIRKECOMB, BACONBA GÖNGYÖLVE...


-- ha rutinos vagy válthatsz pulykamellre, töltött csirkére..., de 2-3

óra az elkészítés...

---rém egyszerű, nincs vele sok gond - előkészítéstől tálalásig max másfél óra ---


... az egész azzal kezdődik, hogy veszel egy üveg - lehetőleg 7 decis félszáraz fehérbort- kb 2 dl-t félreteszel, ennyi kell a húshoz, a

többi ízlés szerint, mire a hús megsül általában elfogy...6-7-8 db csirkecomb ( a nejem leszedi a bőrét, én nem ) só, bors - bors ízlés szerint, tört fokhagyma ( én a bőre alá szoktam kenni)

- darabonként betekered bacon szelettel ( ha nagyok a combok, lehet kettővel is, hústüvel vagy fogpiszkálóval rá kell tűzni, ne essen le róla

sütés közben)

- közepes méretű tepsi alját viszonylag vastagon kikened zsírral, és belefekteted a combokat ( mivel szeretjük a fokhagymaízt, 3-4 gerezdet még felkarikázok és a húsra - mellé szórom - ízlés szerinti mennyiséget )a húsok tetejére lehet még szórni kevéske valamilyen hússütő keveréket ( sülthús, grill...stb )

- a tepsibe öntök valamilyen félszáraz borból cca 1,5 dl-t ( 6 db-hoz), 8-hoz lehet 2dl-t is.

- nem szabad túl sokat, mert sok lesz a leve, a húsból még víz fog jönni hozzá ( ezért vizet nem szabad ! ), és a végén nem tudsz mit kezdeni a sok lével

-alufóliával a tepsi lezárva - forró sötőbe vele ( 8-10 perc után leveszem a lángot közepesre, vagy lejjebb, kényelmesen párolódjon a hús

-idönként megnézegetni, lehet locsolni is -ha már cca 80 %-osan puha a hús, fólia le és tovább sütni, gyakori locsolgatással, a levét tisztára

lesütni ( de a hús -szalonna- csak guszta pirosra süljön !)

- bor helyett lehet sört is - ízlés kérdése ( mind a kettővel szeretjük )

- hasonló módon készítem a pulykamellet - de azt majd máskor...

a sülthöz a klasszikus garnírungtól a reformköretekig mindent lehet, ami sülthúshoz illik

- gyerekek is megehetik, nem lesznek alkoholisták, legfeljebb szeretni fogják a borban sült, baconba göngyölt csirkecombot...!

- Jó étvágyat !

nézd meg hozzá a videót is:

[link]

2009. dec. 11. 10:03
köszönöm mindenkinek :) még nem tudom melyik lesz...azt hiszem a hozzávalók fognak a döntésben segíteni (h mi van itthon) de mindenképp ki fogom próbálni mindet :)
2009. dec. 11. 09:55

Én egyszerűen szoktam megoldani.

kenyeret áztatok tejbe,tojásba(kb 2 szelethez 2 dl tej,1 tojás)Ezeket villával kb 5 perc pihi után összetöröm.Persze só pici bors(csipetnyi)A masszába sok mindent lehet tenni,de ez az alap.

masszába:vagy 1 nagy alma reszelve

vagy májkrém,de akkor zöldség zöld,fokhagyma is kell hozzá

vagy sajt, fokhagyma.

Az husis receptjeimnél van kép igaz itt csak a comb van megtöltve,de ezt lehet egész csirkénél is.Az adatlapomról könnyen odatalálsz.

A sütés is ugyan így csak hosszabb ideig.

8. Ancsa 37 (válaszként erre: 1. - Szenasie)
2009. dec. 11. 09:55

Ajánlom neked a Stahl Judit-féle "perverz csirkét", vagyis sörös ülő fűszeres csirkét.


A világ legegyszerűbb és legfinomabb étele.

Ezen a linken mindent részletesen megtalálsz és más sok más finomság receptjét is. (Nem az én oldalam, véletlenül bukkantam rá :-)


[link]

2009. dec. 11. 09:53
küldtem linket privibe :)
2009. dec. 11. 09:52

Töltött pipike:


Hozzávalók:

1 csirke (kb.1,5 kg),

4 kemény tojás,

2 közepes hagyma,

15 dkg sampinyon gomba,

1 nagy csokor petrezselyem,

a csirke mája,

60 dkg vegyes leveszöldség,

2 gerezd fokhagyma,

2 evőkanál olaj,

10 dkg búzadara,

1 tojás,

5 dkg szeletelt szalonna (bacon),

1-1 mokkáskanál szárított majoránna és kakukkfű,

1 dl száraz fehérbor

Elkészítés



1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, zsírzóját kivágjuk, hasüregét fél órára besózzuk. Bőrét a mellén és a comboknál óvatosan fellazítjuk. A kemény tojásokat meghámozzuk, lereszeljük vagy pici kockákra vagdossuk. A hagymákat meghámozzuk, az egyiket finomra vágjuk, a másikat vastag gerezdekre. A gombát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk. A májat leöblítjük, a hártyákat, inakat eltávolítjuk, a májat elkaparjuk. A leveszöldséget megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk.


2. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a gombát, 5 percig pároljuk, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a májat, a kemény tojáskockákat, a búzadarát, a tojást, a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk. Nem túl szorosan a csirke hasüregébe és a fellazított mellbőr alá töltjük, a nyílásokat sűrű öltésekkel bevarrjuk. A szárnyvégeket hátrahajtjuk, a lábakat vékony zsineggel összekötjük, azaz a madarat „formára igazítjuk”.


3. A csirkét mély sütőedénybe tesszük, a mellét betakarjuk a szalonnaszeletekkel. Mellé dobjuk a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymagerezdeket, megszórjuk a fűszerekkel, kissé megsózzuk, aláöntjük a bort, lefedjük, és a sütőben, mérsékelt tűzön (180 Celsius-fok, gázsütő: 2. fokozat) 1 órán át pároljuk. 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) kapcsolunk, lehántjuk a szalonnát, és levével gyakran meglocsolva további 20-25 percig, pirosra sütjük a csirkét.


4. Tálra emeljük, 15 percig pihentetjük, eltávolítjuk a zsinegeket-cérnákat, és csak az asztalnál daraboljuk. A vele párolt zöldséget leszűrjük, külön tálban kínáljuk. Sült hasábburgonya, ecetes savanyúság, savanykás befőtt illik hozzá.

2009. dec. 11. 09:52
Nálunk nagyon szeretik a töltött csirkét. Májkrém, párolt szeletelt gomba, áztatott zsemle, tojás, fűszerek, só... Kikevered, megtöltöd a pipit és mehet a sütőbe. Én jó sok tölteléket szoktam csinálni és a bőre alá dugdosom be, a belsejét alaposan beszórom majoránnával, és oda is töltök tölteléket, vagy ha nincs elég, akkor beleteszek egy almát (vagy töbet, mikor-mekkora a pipi)és úgy sütöm.
2009. dec. 11. 09:50

A sült csirke egyik kedvelt elkészítési módja a töltött csirke. Különböző összetételű töltelékek segítségével változatossá tehető, és egyben nagyon kiadós étel is, hiszen a csirke mellett a töltelék is ízletes falat. A következő házias töltött csirke recept egyszerű és extra adag töltelékkel készül a tölteléket (is) kedvelőknek..


Hozzávalók:

1 csirke (kb. 1-1,2 kg)

4 zsemle

2 tojás

1 csokor petrezselyem

majoránna

só, őrölt bors


Elkészítés:

A zsemléket vízbe, vagy ízlés szerint tejbe áztatjuk.

A konyhakész csirkét megmossuk, papír kéztörlővel szárazra töröljük. Kívülről befűszerezzük sóval, borssal, belülről sóval, borssal és morzsolt majorannával.

A zsemléket kézzel kinyomkodjuk, összedolgozzuk a tojásokkal, fűszerekkel, és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

A csirke hasüregét megtöltjük a töltelék egy részével. Kézzel vagy fakanál nyelével fellazítjuk a bőrt a mellnél és a comboknál. A maradék tölteléket a bőr alatti helyekre töltjük, kézzel vagy fakanál nyelével elsimítjuk.

A csirke hasüregének nyílását fogpiszkálóval vagy hústűvel összezárjuk, esetleg zsineggel fixáljuk úgy, hogy a lábakat is összekötjük. A csirke szárnyak végeit hajtsuk a csirkehát alá.

Az így előkészített csirke alá kevés vizet vagy húslevest öntünk, fedő alatt 200 fokos sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük. Ezután a fedőt levesszük, és a csirkét (mindkét oldalon) szép pirosra sütjük, szükség szerint közben a szafttal locsolgatjuk.

A kész csirkéből eltávolítjuk a zsineget, fogpiszkálót, hústűt, és (csirkeollóval) feldaraboljuk.


Töltelék tippek:


A fenti töltelék a legegyszerűbb változat, amely gazdagítható a következőkkel: dinsztelt hagyma, párolt szeletelt gomba, kockára vágott csirkemáj vagy egyéb belsőség, darált hús, kockára vágott szalonna, kockára vágott alma, zöldségek (zöldborsó, spenót), ízesíthetjük szerecsendióval, zöldfűszerek közül például fokhagyma, medvehagyma, rozmaring. A gazdagítás esetében a zsemlék száma csökkenthető, sőt akár teljesen el is hagyható (esetleg kevés zsemlemorzsát használhatunk). Ünnepi alkalmakra tehetünk a töltelékbe apróra vágott pisztáciát, mandulát. Felhasználhatók a sült pulyka töltelékek receptjei is.


Tippek:

Ha nem kívánunk egész csirkével dolgozni, készíthetünk csak töltött csirkemellet és csirkecombot. Ebben az esetben a sütési idő rövidül. Csirkemell receptek>>

A csirkét sült csirke fűszersóval is megszórhatjuk.

Ha a csirke melle húsa vastag, késsel középen a bőr alá nyúlva hosszan bevághatjuk, így kilapul, könnyebben átsül és a töltelék íze is jobban megfűszerezi.

A tölteléknél ne spóroljunk a petrezselyemmel!

A tölteléket a bőr alá óvatosan töltsük, hogy ne szakadjon el a bőr. Használhatunk kiskanalat, ujjainkat, esetleg nyomózsákot, kilyukasztott nejlonzacskót.

A töltelék mennyisége ízlés szerint a felére csökkenthető. Ebben az esetben megtölthetjük vagy csak a hasüreget, vagy csak a mell és comb bőre alatt (utóbbi esetben feltétlenül tegyünk zöldpetrezselymet a hasüregbe).

Nagyon fontos, hogy a csirke teljesen átsüljön. Ha megszúrjuk, és a távozó hússzaft tiszta és világos, akkor átsült. A szúrást és a csirke forgatását is óvatosan végezzük, hogy ne sérüljön meg a bőre, különösen a töltelékes részen. A töltött csirke sütési ideje az azonos súlyú töltetlen sült csirkéhez képest hosszabb.

Ne töltsünk „pukkadásig”: a töltelék a sülés közben megdagad, maradjon erre is hely.

Elegendő töltelékkel a további köret akár el is hagyható, és tálalhatjuk a töltött csirkét salátával.

2009. dec. 11. 09:49

Májas töltött csirke:



Hozzávalók:


* 1 kis, konyhakész csirke,

* a csirke mája,

* 10 dkg kifejtett zöldborsó,

* 5 dkg főtt, füstölt sonka,

* 1 tojás,

* 2 kemény tojás,

* 4 zsemle,

* 2 dl tej,

* 1 fej hagyma,

* 2 dkg vaj,

* 0,5 dl olaj,

* só,

* bors,

* vegeta,

* reszelt szerecsendió,

* petrezselyem


Elkészítés


A zsemlét tejbe áztatjuk. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felnegyedelt csirkemájat és megpároljuk. Villával szétnyomkodjuk. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük. A füstölt sonkát és a kemény tojást apró kockákra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, szétnyomkodjuk és belekeverjük a borsót, a hagymás májat, a sonkát, a tojáskockákat, és a nyers tojást. Sóval, borssal, vegetával, reszelt szerecsendióval, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszát a csirke hasüregébe és bőre alá nyomkodjuk. A hasüreg nyílását összetűzzük vagy fehér cérnával összevarrjuk. A csirkét kívül sóval-borssal bedörzsöljük és tűzálló tálba helyezzük. Leöntjük kevés vízzel, az olajjal és lefedve, 200 fokon, fél órát sütjük. A hőmérsékletet csökkentve további 1 órát sütjük, majd a fóliát eltávolítva, megpirítjuk. Salátával körítjük.

2009. dec. 11. 09:48

Hoztam vmit.


A sült csirke az egyik legfinomabb étel, amely ideális családi ebédre, vacsorára, de akár egy vendégváró menü főszereplője is lehet. Elkészítése változatos és egyszerű – hiszen a előkészítés után a sütőben 1-2 óra múlva mondhatni „magától” elkészül..


A tökéletes sült csirke szinte minden séf célja és a legtöbb háziasszony álma. Természtesen “mindenki másképp csinálja” – vannak, akik a hús minőségében vélik a siker titkát, mások az alacsony hőmérsékleten való sütésben, sokan a sütés alatti folyamatos locsolásban vagy rácson való sütésben hisznek stb. A valóság az, hogy többféleképpen lehet a sült csirkét elkészíteni - az eredmény akkor perfekt, ha a hús puha (de nem mállós!) a bőr viszont ropogós. Íme néhány tipp ehhez:

Először is vásároljunk tudatosan – minél jobb a csirke tartási módja, annál jobb a hús minősége és annál finomabb lesz az íze.

Sütés előtt tisztítsuk meg és mossuk át alaposan a csirkét (a hasüreget is), majd papírtörlővel töröljük szárazra!

Dörzsöljük be vajjal kívülről a csirkét, majd a bőr alatt a mellkast – ezáltal a bőr ropogósabb lesz, a mell hús viszont nem szárad ki.

A csirke hasüregébe tegyünk citromot, zöldfűszereket, hagymát, fokhagymát – de ne tömjük tele!

Fűszerkeveréket, szószt, mázt, pasztát a bőr alá is tehetünk, vigyázva arra, hogy a bőr ne sérüljön meg.

A csirke lábakat célszerűbb nem összekötni, így a csirke egyenletesebben sül.

A rácson való sütés a hő opcionális forgását biztosítja – ideális a V alakú rács, amely magasabbra emeli a csirkét, továbbá a keletkezett szaft kissé karamellizálódik (intenzívebb ízt eredményezve), miközben a zsír réteg kiválasztódik, amit sütés után könnyen el lehet távolítani.


Sütési idő

Az általános szabály az, hogy egy egész csirke sütésére (kb190 fokos sütőben) számítsunk 35-45 percet kilóként, amihez adjunk extra 15- 20 percet.

Egy másik sütési módszer alapján először magas hőmérsékleten, 220 fokon 15-20 percig sütjük a húst, majd 175-190 fokon - addig, amíg a bőr aranybarna színű lesz, és tiszta lé folyik a combokból.

A harmadik sütési módszer alapján a csirkét egy mély, fedett lábasban, alacsony hőmérsékleten, több órán keresztül sütjük (általában zöldségekkel együtt).

Mindhárom módszerhez találhatók receptek a cikkünk végén.


Tippek

A sütés idejét felgyorsíthatjuk, ha a hátcsontot elmetsszük és „pillangó” stílusban a csirkét lelapítjuk, vagy a csirkét a mellcsont mentén kettévágjuk. Ha nincs szükségünk mindkét felet kisütni, a felesleges részt fagyasszuk le.

Még gyorsabb lehet a csirke sütése, ha a csirkét negyedeljük, vagy 8 részre vágjuk a hasüreg mentén. A csontvázból készítsünk alaplevest, a hús szeleteket tegyük tepsibe és süssük ki zöldségekkel (recept ötletek lejjebb).

A csirkét általában fedő vagy fólia alatt sütjük – azonban vigyázzunk arra, hogy a fólia ne érjen a húshoz. Lásd egészséges konyhai eszközök>>

A csirke sütésésvel párhuzamosan készítsünk köretet is a sütőben – a másik polcon egy lapos tepsiben vagy a csirke köré tegyünk zöldség darabokat (az utolsó 30-40 percben). Egyszerű köretek>>

A kész sült csirkét mindig hagyjuk pihenni 10-15 percig – csakis utána tálaljuk.

A keletkezett szaftból készítsünk mártást – öntsük le vele a tálalt felvágott húst.

A sült csirkét tálaljuk köretekkel, salátákkal. Saláta receptek>>

A maradék csirkehúst használjuk fel egyéb ételekhez, vagy szendvicsekhez chutney-val!

2009. dec. 11. 09:46

Sziasztok!


Van egy egész csirke a hűtőmben (tegnap vágta a mama és nem szeretném elrontani)

A són sült natúr csirkét én imádom, de sajnos 4 férfira főzök akik se a grill se a natúr csirkéért nem rajonganak... valamilyen töltött vagy fűszeres csirkét szeretnék csinálni, ha lehet egészben. az annyira jól néz ki :)

előre is köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook