Olyan süti receptet keresek, amiben liszt helyett pudingpor van, tudtok ilyet? (tudásbázis kérdés)
100 000 és még több köszönet a Pille szelet recepjéért!!!!!!!!
Gyerekkorom kedvenc sütije volt, de egy költözéskor elveszett a recept /legalább 15 éve!/ és azóta kerestem! Minden ünnep alkalmával ez volt az egyik süti, amit készítettünk, mert nagyon mutatós és nagyon finom is. Köszi még egyszer!!!
"mivel jobb az agyontöményítőzött puding por, mint a liszt"
Ammeg mia macskafarka?
Pudingos süti Tészta:
======
6 tojás sárgáját kikeverek 20 dkg kristálycukorral, a tojások fehérjét kemény habbá verem. 4 csomag csokoládés pudingporban elkeverek 1 sütőport, majd ezekből piskótésztát sütök.
Krém:
=====
Fél liter tejet felfőzök egy vaníliás pudingporral, 1 kanál liszttel, 4 tojás sárgájával. Ha kihűlt( ha meleg kicsapja!) jól elkeverek benne 1 margarin és 20 dkg porcukor keverékét.
A megmaradt 4 tojás fehérjét gőz fölött 20 dkg porcukorral felverem.
A pudingos piskótát kettévágom( legszebben vékony damillal v. erős cérnával lehet), megkenem a krémmel, a tetejére rásimítom a tojásfehérje habot. Erre csokidarát szoktam szórni. Kockára vágom
A Zebra szeletbe se kell liszt,és nem kell sütni.
A receptet feltettem.
Edd meg szelet:
3 cs. pudingpor(eper,puncs,meggy),
4 db tojás,
4 kanál cukor,
pici szalalkáli,-ezt két lapban kisütjük.
Krém:1 cs. vaníliapudingot 3 dl tejben felfőzünk,
20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra kavarunk,és ha a puding kihűlt,a kettőt összekavarjuk.Megtöltjük vele a lapot.
Tetejére:fehér máz(tejföl és porcukor),és csokimázból rácsot készítünk.
Egy kb. 20 cm átmérôjû edényben 10 percig lefedve, további 8 percig fedô nélkül 600 W-tal sütjük.
Minden mikró máshogy süt, én már a háromszor tanultam újra. Remélem tudtam segíteni!
Milyen fokozaton, hány W-on kell sütni???
Köszi a választ!
Közben én is találtam egy receptet Pille szelet
Rózsaszín tészta:
6 tojás fehérjét 20dkg kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verünk.
Hozzáadunk 6 tojássárgáját, majd 3 csomag puncs pudingport.
1 kanál lisztet és fél csomag sütőport keverünk még bele.
Közepes méretű tepsiben, lassú tűzön sütjük.
Krém:
20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk habosra.
3 dl tejből 3 kanál lisztből 3 tojássárgájából és 1 csomag vaniliás cukorral krémet főzünk. Ha kihűlt összekeverjük és kevés rumot öntünk hozzá.
Hab:
3 tojásfehérjét 18-20 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verünk.
Összeállítjuk a rétegeket és reszelt étcsokival vagy tortadarával szórjuk meg a tetejét.
Ez bennt van a receptek között?
Úgy könnyebb elmenteni. :-)
Pudingos sütemény
Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg kristálycukor
fél csomag sütőpor
2 és fél csomag pudingpor (nálam: 1 csomag csokis, 1 csomag karamell, fél csomag vaníliás)
A krémhez:
1,5 dl tej
fél csomag pudingpor (a tésztához használt vaníliás pudingpor másik fele)
10 dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
50 g vaj
Elkészítés:
4 tojás fehérjét 10 dkg kristálycukorral gőzön felverünk. Egyenként hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját. Hozzáadjuk a sütőport és a pudingporokat, összekeverjük és kivajazott zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, közepes hőn kb. 35 percig sütjük.
A hozzávalókból (a vaj kivételével) krémet főzünk, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük és hidegen a krémhez adjuk.
A lapot kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd szeletelve tálaljuk.
Forrás: lisztérzékenyeknek szóló receptgyűjtemény
Hozzávalók:
» 7 dkg Rama
» 40 dkg túró
» 10 dkg cukor
» 3 tojás
» 5 dkg búzadara
» 2 ek. vaníliás pudingpor
» 2 ek. tej
» reszelt citromhéj
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés módja:
A margarint kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk búzadarával, majd belesimítjuk a túrós keveréket. 10 percig sütjük a mikróban, majd kevés ideig állni hagyjuk, kiborítjuk a formából és porcukorral vagy kakaóval megszórva tálaljuk.
Egynek jó.
További ajánlott fórumok:
- Szuperfincsi tésztareceptet keresek, amiben nincs tejszín! :)
- Sutes nelkuli almatortat szeretnek csinalni(alma, pudingpor, babapiskota), de nincs vanilias pudingporom, csak epres es csokis..
- Olyan süti receptet keresek amiben nincs tojás!
- Ismeri valaki azt az almáspite receptet amiben az almát pudingporral kell összefőzni és csokimáz van a tetején? Ha igen, leírhatná nekem.
- Tud valaki jó csokiszalámi (kekszszalámi) receptet, amiben kekszdarabok vannak, csokis masszával kell összedolgozni, és őzgerincbe rakni?
- Olyan bevált piskóta receptet keresek, ami diétás? Pl. : cukor helyett Steviát használ, liszt helyett zabpehelylisztet.