Olyan süti receptet keresek amiben nincs tojás! (beszélgetős fórum)
Sóspogácsa -vagy stangli
1 kg liszt
50 dkg margain
5 dl tejfel
2-3 kk só
A liszlet jól eldolgozni a margarint majd a tejföllel 1 órát pihentetni,majd kinyujtani vagy stanglinak vagy pogácsának.
A tetejét 1 tojással megkenni sajtot, vagy bármilyen maggal megszorni és sütni.
Ez finom lehet:))
Elkészítem.
Diós linzer:
25dkg liszt, 10dkg darált dió, 10dkg porcukor, 10dkg margarin, fél sütőpor (esetleg 1 evőkanál viz)
sütés: 200 fokon, 8-10 percig
Nagyon soká eláll. Ez az egyik karácsonyi sütink is, nagyon finom.
Foszlós tejeskalács:
1/2kg liszt
4dkg. cukor
5dkg vaj,vagy margarin
4.5dl. tej
1.5dkg élesztő
m.k.só
Én a kenyérsütőgépem dagasztóprogramjával szoktam megdagasztani a tésztát,majd 3 részre osztom,megfonom és cukrozott,tejes tojássárgájával megkenem és 180c.fokon,kb. 30 percig sütöm a sütőm középső részén.
linzer
De bármelyik cukiban külön kérésre csinálnak tojás nélküli sütit... (persze csak ha jó fejek :) )
Úgy tudom, hogy a mirelit leveles tésztában nincs tojás. Lekvárral töltve isteni kifliket, vagy batyukat lehet belőle sütni. Gyors, egyszerű.
Virslit is lehet bele tenni, ha sósat akarsz.
25dkg margarin, 25 dkg liszt, 25 dkg túró, só ízlés szerint.
Jól összegyúrni, párszor hajtogatni, finom puha pogácsa lesz belőle.
Tetejére mehet sajt.
KAKAÓS SZELET
50dkg liszt, 15dkg porcukor, 4dkg kakaó, kevés szódabikarbóna, fél sütőpor,10dkg ráma. Tejjel összegyúrjuk. 3 lapot sütünk.
Krém: 5dl tej, 8 dkg liszt, ezeket összefőzzük.
20dkg ráma, 20dkg porcukor, 2 csomag vaniliáscukor, egy kis rum. Ezt
kikeverni. Ha kihűlt a krém, akkor hozzákeverni. Betölteni a lapokat.
Tetejére csokimáz.
Tojás nélküli kakaós muffin
30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 sütőpor, 6 dkg olvasztott margarin, 2,5 dl tej, 3 ek kakaó, reszelt citromhéj
A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, majd muffin tepsibe kiadagolva előmelegített sütőben először forró, majd kicsit lejjebb tekert hőmérsékleten sütjük tűpróbáig.
Szia!
Joghurttorta. Nagyon fini! Túrótorta, hú az isteni és még sütni sem kell! Igaz ezek nem sütik...hanem torták...
Szia!
van egy pár: pl. Zaherinos kalács, házi briós,sajtos rúd
Most hirtelen ennyi.
Bögrés mákos.
Ha kéred a receptet, írj privit. :)
Szia! :)
ez engem is érdekelne.. :)
További ajánlott fórumok:
- Szuperfincsi tésztareceptet keresek, amiben nincs tejszín! :)
- Olyan süti receptet keresek, amiben liszt helyett pudingpor van, tudtok ilyet?
- Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell?
- Mondanátok légyszi olyan süti receptet amihez csak a tojásnak a fehérje kell? Köszi
- Ismeri valaki azt az almáspite receptet amiben az almát pudingporral kell összefőzni és csokimáz van a tetején? Ha igen, leírhatná nekem.
- Tud valaki jó csokiszalámi (kekszszalámi) receptet, amiben kekszdarabok vannak, csokis masszával kell összedolgozni, és őzgerincbe rakni?