Mondanátok légyszi olyan süti receptet amihez csak a tojásnak a fehérje kell? Köszi (tudásbázis)
Fehér püspökkenyér:
6 tojás fehérje, habbá verve, 11dkg liszt, 20 dkg cukor, egy jó marék durvára vágott dió, 1 tábla csoki összevágva, 1 cs. mazsola.
A szárazakat összekeverni, óvatosan a habba vegyíteni, kiolajozott hosszúkás formába önteni. Forró sütőbe tolni, 5 perc után mérsékelni a tüzet. Tűpróbáig sütni.
Tegnapelőtt sütöttem kettőt, már híre-hamva sincs:)))!
Én egy csomag leveles tésztából szoktam két lapot sütni (nagy tepsi hátlapján)! Nagyon sok lesz a krém, de finom megenni is, sosincs gond azzal, ha marad belőle! ;)
Én a képviselőfánkba is ezt szoktam tenni, laza, habos, és nem folyós ha kihűlt.
Amaretti (puszedli)
Hozzávalók
25 dkg Mandula
10 dkg Porcukor
10 dkg Cukor
4 db Tojás fehérje
1 dl Olaj (napraforgó)
2 dkg liszt
Elkészítés
Előkészítés :
A mandulaszemeket forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percig , amikor a víz tetejére kezdenek feljönni a mandulák leszűrjük , és papírtörlővel leterítet tálcán langyosra hűtjük. A langyos mandulaszemeket egyesével kinyomjuk a felpuhult héjból , majd tálcára terítjük , kevés citromlével meglocsoljuk , hogy ne barnuljon meg . Amikor kiszáradt diódarálón ledaráljuk .
Tészta receptje:
A finomra darált mandulát összekeverjük a porcukorral és a keserűmandula-aromával . A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral , majd a mandulás részt óvatosan , többrészletben hozzákeverjük , hogy a hab netörjön össze .
Sütés :
A sütőt 150°C-ra felmelegítjük , a tepsit kiolajozzuk és liszttel megszórjuk. A masszát sima csővel ellátott nyomózsákból ,( vagy ha nincs teáskanállal ),diónyi halmocskákat formázunk . Aranysárgára sütjük kb:35-40 perc alatt.
Krémes? Csak ilyen melegben vigyázni kell vele, mint minden tojásos dologgal...
A lapokat megsütöd levelestésztából.
Krém: 9 dl vizet, 3 csomag vaníliás pudinggal és 15 dkg cukorral elkeverünk, fél órát pihentetjük, aztán felfőzzük. 6 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verünk. Ezt a fővő krémhez keverjük és még 1-2 percig főzzük.
Süssél fehér piskótát!
Hozzávalók: 1 tojásfehérjéhez 2 dkg cukor, 3 dkg liszt, 1 1/2 dkg vaj, vagy 1 dkg zsír, vaníliás cukor, reszelt citromhéj, sütőpor.
Elkészítés: A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, a langyosra olvasztott és lehűtött vajat is belekeverjük. Kizsírozott-lisztezett formába öntjük. Lehet őzgerincformába is, én gyümölcstorta-alapnak csináltam.
Talán a máglyarakás..de nem vagyok benne biztos :)
Az tuti kell rá a fehérje hab
További ajánlott fórumok:
- Keresek egy receptet...
- Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell?
- Valami különleges töltöttkáposzta receptet tud valaki, ha igen légyszi-légyszi leírni. Köszi
- Nem tudja valaki a tavaly decemberi Nők lapjában megjelent mézeskalács receptet? Légyszi küld el nekem priviben!
- Igazán finom, bevált gesztenyegolyó receptet írjatok légyszi!
- Bevált zsömlereceptet keresek, ha van írd le légyszi