Nem tudja valaki a tavaly decemberi Nők lapjában megjelent mézeskalács receptet? Légyszi küld el nekem priviben! (tudásbázis)
Azt hiszem MEGTALÁLTAM!!!!!! :DDD
Az a cikk címe, hogy "Az ápolónő puha mézeskalácsa"
Ugye???
A recept:
Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 kk. szódabikarbóna
1 zacskó mézes fűszerkeverék
2 tojás
2 ek. margarin
20 dkg méz
Ezt összegyúrjuk a következő sorrendben: margarin, cukor, tojás. méz, liszt, szódabikarbóna. Mielőtt kinyújtanánk (kb félcentisre), hagyjuk állni a masszát néhány óra hosszat. Végül különböző formákkal kiszaggatjuk, és betoljuk a sütőbe. Vigyázat, a mézeskalácsot nem szabad sokáig sütni!
A cukormázhoz: porcukor, forró víz (mindkettőből tetszőleges mennyiség, a lényeg, hogy a máz elég sűrű legyen). A mázat sütés után (!) felkenjük a mézeskalácsokra, és színes cukorgolyócskákkal díszítjük. Ha magokkal díszítünk, akkor sütés előtt (!) felvert tojásfehérjével kenjük meg a süteményeket.
Remélem ez az, mert az összes itthoni nők lapját átválogattam és a 2008.nov-decemberieket átnéztem. :)
Egyelőre nem találtam meg azt a Nők Lapját, de a 2009. novemberi Nők Lapja Konyhában van egy alap mézes tészta recept, azt gyors bepötyögöm Neked ide.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 6 dkg barna cukor
- 12 dkg méz
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 narancs reszelt héja
- 25 dkg liszt
A vajat, a barna cukrot és a mézet kis lángon addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad. Ha kész, teljesen lehűtjük. Ha kihűlt, belekeverjük a tojást. A lisztet a narancshéjjal, a fűszerekkel és a sütőporral elkeverjük. A kihűlt sziruppal tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva egy éjszakára (legalább 6-8 órára) hűtőbe tesszük
Még az jutott eszembe, hogy ha van a közeledben könyvtár, akkor érdemes bemenni és kikérni a 2008.decemberi nők lapjákat, ott tuti be vannak kötve és vagy kiírod vagy lefénymásolod belőle a receptet. Remélem megtalálod!
Szia!
Megpróbálom előkeresni az újságot, talán még megvan. Nem tudod véletlenül, melyik számban volt? Az utolsóban?
Lajos Mari receptje?