Olyan bevált piskóta receptet keresek, ami diétás? Pl. : cukor helyett Steviát használ, liszt helyett zabpehelylisztet. (tudásbázis)
Én paleo piskótát már sütöttem, az eléggé jó volt.
Itt a recept:
Hozzávalók:
A piskótához (egy 33 x: 37 cm-es tepsihez):
6 tojás
2 csapott ek. xylit
8 ek. hámozott, őrölt mandula
fél citrom reszelt héja
1/2 kk. vaníliaőrlemény
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat gondosan kettéválasztjuk, vigyázva, hogy a fehérje teljesen tiszta maradjon. Először a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgákhoz hozzáadjuk a xylitet, a citromhéjat és a vaníliát. Habverővel alaposan kikeverjük. Kanállal hozzákeverjük a mandulát, majd apránként, óvatosan összekeverjük a felvert fehérjével.
A tepsit sütőpapírral vagy többször használatos sütőfóliával kibéleljük és belesimítjuk a piskótatésztát. A forró sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla.
Paleo csokival vagy paleo lekvárral ettem, még a gyerkőckémnek is ízlett. Lehet mandula helyett dióval is készíteni. Azzal is csináltam már úgy is finom, azt feltekertem piskóta tekercsnek.
További ajánlott fórumok:
- Olyan süti receptet keresek, amiben liszt helyett pudingpor van, tudtok ilyet?
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?
- Ki milyen zabpehelylisztes sütireceptet ajánlana?
- Gyümölcstortához ajánlanátok nagyon finom piskóta receptet?
- Tortához jó piskóta receptet keresek
- Valaki tud normális kukoricalisztes piskóta receptet?