Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Valaki tud normális kukoricalisztes piskóta receptet? fórum

Valaki tud normális kukoricalisztes piskóta receptet? (tudásbázis)


2013. ápr. 7. 14:03
Köszi
2013. ápr. 7. 11:57
Ja meg valami:ha legkevereses sutod van 140-150 fokon susd,ha nem akkor 180 szerintem jo lesz..
4. 9678a02221 (válaszként erre: 1. - Szilwicyca)
2013. ápr. 7. 11:34

Az egyik ismerosem allergias a glutenre es amikor jon latogatobaakkor kukoricalisztbol szoktam kesziteni piskotat..Sajat recept.

4 tojas 4 evokanal cukor 4 evokanal kukoricaliszt fel teaskanal glutenmentes sutopor,2 evokanal olvasztott vaj.

A tojasokat kettevalasztom a sargajat feherre es habosra keverem a cukorral,a tojasfeherjet nagyon kemenyre folverem.A sargajaba beleszitalom a sutoporral elkevert lisztet nagyon ovatosan osszekeverem,aztan beleteszem a fololvasztott de mar nem meleg margarint.Vegul a talat forgatva belekeverem a tojasfeherjet vigyazva hogy a hab ne torjon

Sok szerencset!

2013. ápr. 7. 10:47

4 db tojás

4 ek. porcukor

késhegynyi szódabikarbóna

8 ek. kukoricaliszt

fél citrom héja

3-4 dkg olvasztott Liga margarin


A tojások fehérjéből habot verünk, egyenként belekeverjük a sárgákat, és a 4 kanál porcukrot. A kukoricalisztet elkeverjük a szódabikarbónával és hozzáadjuk. Belereszeljük a fél citrom héját, hozzáadjuk az olvasztott margarint. A tésztát jó erősen kikent, kukoricaliszttel megszórt tepsibe öntjük, és jó meleg sütőben megsütjük. A kihult tésztát félbevághatjuk és megkenhetjük diós, mákos, csokoládés vagy bármiléyen más töltelékkel, megkenhetjük lekvárral. A fenti tésztából gyümölcsös piskótát is készíthetünk úgy, hogy a tepsibe tett masszába - kukoricalisztbe forgatott - kimagozott cseresznyét, meggyet, szilvát vagy más kisebb darabokra vágott gyümölcsöt teszünk.

2. kszb
2013. ápr. 7. 10:43

Én nem kukorica lisztből csinálom, hanem rizsliszt + dr Oetker vaníliás pudingpor. Ha pld. 6 tojásos a piskóta, akkor 3 ek rizsliszt, és 3 ek pudingpor. A többit mindent úgy csinálok, ahogy a normál piskótánál szokás.

Kukorica lisztből nem gondolnám, h túl jó lesz a piskótád, mert nagyon nehéz, száraz, és erőteljes ízű.

De megpróbálhatod, úgy is, h kevered.

2013. ápr. 7. 10:22
Azt hallottam róla hogy nem lehet belőle olyan jó piskótát csinálni mert hamar megkeményedik meg ilyenek, van valakinek vmi ötlete hogy lehetne jól megcsinálni? Ha mondjuk tennék bele natúr joghurtot vagy olajat, szerintetek lágyabb lenne meg nem szikkadna ki olyan hamar?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook