Tortakrém arányosítás (beszélgetés)
10. futóbajnok (válaszként erre: 8. - Zebracsikó)
2015. aug. 23. 12:46
Pont ezért, mivel a torta átmérője az eredetinek 2/3 része, a krém eredeti mennyiségének 2/3-át kellett volna venni... nem 1/3-át. Az 1/3 a csökkentés mértéke. Bocsi, úgy látom, el is késtem a válasszal.
9. zebracsikó (válaszként erre: 2. - Bahama Mama)
2015. aug. 6. 12:56
azért a piskótánál se a tojást csökkentsd , hanem a lisztet, cukrot is arányosan ugyanannyival :)
8. zebracsikó
2015. aug. 6. 12:55
nagyjából az egyharmadát vedd mindennek, hiszen a 26-hoz képest a 18 is kb. egyharmadával kisebb
7. tavaszilány (válaszként erre: 5. - Bahama Mama)
2015. aug. 6. 12:51
Ja, így már érthető:)
6. Bahama Mama (válaszként erre: 3. - Nikk_1982)
2015. aug. 6. 11:54
Igen, én is gondoltam, hogy úgy arányosítom a krémet, mint a tojást ... hát majd kiderül. Köszi :)
5. Bahama Mama (válaszként erre: 4. - Tavaszilány)
2015. aug. 6. 11:54
Nem szeretném, mert tejszínes és mascarpone alapú krémről beszélünk tehát nem olcsó, nem akarok csak azért duplát venni és költeni. Meg én egyedül sem akarom elnyalogatni, vészes pénztárca csökkenéshez, de ugyanakkor nagyfokú fenék nagyobbodás vezethet :)
4. tavaszilány
2015. aug. 6. 11:30
Szerintem csinálj ugyanannyi krémet, valószínűleg a maradék is el fog fogyni :)
3. Nikk_1982
2015. aug. 6. 11:07
Szerintem ugyanakkora arányban vedd vissza azt is.
2. Bahama Mama
2015. aug. 6. 09:51
Sziasztok!
Van egy tortareceptem ami 26 cm-es tortaformára szól, ezt szeretném megcsinálni egy 18 cm-es formában. Még a piskóta részt nagyjából le tudom arányosítani, hogy mennyi tojásból legyen, de a krémmel bajban vagyok.
Van valami általános cukrász szabály, hogy pl torta cm-ént hány százalékkal vegyük vissza a krém mennyiségét?
Köszönöm szépen ha bárkinek van ötlete.
1. Bahama Mama
2015. aug. 6. 09:49
Tortakrém arányosítás
További ajánlott fórumok:
- Túl sok lett a tejszínes tortakrém, mit készíthetnék még belőle?
- Tudnátok ajánlani valami olcsó és finom tortakrémet? De ne csokisat.
- Mivel javítsam fel a tortakrémem ízét?
- Olyan tortakrém receptet tudtok, amivel ha díszítem a tortán, elég kemény lesz, és nem folyik le másnap reggelre az oldalán?
- Bevált citromos tortakrém receptet ismertek?