Tudnátok ajánlani valami olcsó és finom tortakrémet? De ne csokisat. (tudásbázis kérdés)
Észrevettem... nem is értettem a stílust és hangnemet amiben írtál...
Van az a kis jel, tudod a smile. Így néz ki: :)
Ez azt jelenti,hogy amit írok,azt viccnek szánom. A kérdező feltételezem értette.
Egyébként meg lényegtelen. Gondolom a süti azóta már elkészült. És biztosan meg is ették.
További nagyon szép napot Neked!
Láttam a fölötte lévőt is de én nem arra írtam a komentet ha nem vetted volna észre......
Bonyolult ....na igen mihez képest .......
Ez is isteni finom, csak én még szoktam bele tenni egy gondolatnyi citromlét és a citrom reszelt héját.
Hallottam valakitől, hogy ő meg cukorszirupban megfőzött hajszálvékonyra vágott narancshéjat is tesz bele.
De jó, hogy ezt leírtad, olyan régóta keresem, de nem tudtam a nevét!:)
Ez tényleg nagyon finom!!!
A lekvár az egyik legjobb a piskótához. Legalábbis a nagymamám lekváros piskótáját imádtam (házi lekvárral). :)
Nem kérte,hogy kreatív legyen,csak azt,hogy ne csokis és ne drága...
másrészt írtam fölötte egy általad biztosan megfelelően bonyolultnak ítélendő másik ötletet...
35-40 dkg kimagozott meggyet, megturmixolni, és fél liter hulala tejszint jól felverni keményre 2 dkg zselatint feloldani de nem forralni ha kihűlt a meggyre önteni, majd össze keverni és a tejszínt apródonként hozzá keverni.
Ha befőtből készül akkor a meggylével oldjuk a zselatint.
Megtöltjük a piskotát.
Szia
Én a hétvégén sütöttem tortát a krém ebböl állt:
2dl tej,6dl tejföl(frissfölt használtam),6evőkanál liszt,2db tojás.2cs van.cukor,25 dkg cukor,fél ráma
Megfőztem a tejben meg a tejfölben a lisztet bele a van.cukrot meg a 2 tojást a cukrot kikevertem a margarinnal amikor kihűlt a kettőt összekevertem.Ez a krém nagyon finom a vendégeknek nagyon ízlett mindenki kérdezte milyen torta ez nagy sikere volt sok sikert hozzá :-))))
tejbegrízes krém, az is nagyon finom!
fél liter tej
5 kanál buzadara,
1 vaniliás cukor
megfőzni, ha kihült: 20dkg cukor, és 25dkg ráma margarin kikeverve vajkrémmel összekeverni.
Vagy:
Ez a Kinder paradiso szelet krémje:
2,5 dl tej
6 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipetnyi só
3 ek liszt
1/2 citrom reszelt héja
2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma)
2 dl habtejszín
A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.
További ajánlott fórumok:
- Valaki tud vmi finom és olcso kajat ami gyorsan kész van?
- Kevés pénzből olcsón vásárolni, finomakat főzni!
- Ötleteket szeretnék, gyors, egyszerű, olcsó és finom kajákra...
- Szeretnék olcsó és finom tortát készíteni, milyen receptet ajánlanátok?
- Mit süssek ma valami finomat és nem túl olcsót?
- Milyen egyszerű, de nagyszerű (főként olcsó, de finom összetevőkből álló) ételeket főztök hó végén?