Ötleteket szeretnék, gyors, egyszerű, olcsó és finom kajákra... (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Vadas szeletet szeretnék készíteni, de még soha nem csináltam. Végignéztem millió receptet, de mind különbözően írja le az elkészítését.
A lényeg, hogy olyan húsos vadasszószt szeretnék csinálni, mint amit annó a suliban ettünk tésztával. A sok sárgarépára emlékszem és arra, hogy borzasztóan nézett ki, de imádtuk.
Ha valaki esetleg tudna nekem egy bevált receptet küldeni azt nagyon megköszönném.
1 kis répát, zöldséget apró kockára vágod,1 kávéskanál vegetát, és 7 dl vizet jó puhára főződ, majd beleteszel 1 babérlevelet 1 zellerlevelet és egy kis doboz babkonzervet,egyet rottyan pici fokhagymásrántást készitesz és berántod
vagy virslit vagy debrecenit karikára vágni és jól fel főzni kész a fincsi bableves....
nem is több, mint fél óra....
hús felcsíkoz, megpárol puhára, tejszínnel felönt, bors teker, fél zacskó tárkony beleszór,csöpp delikáttal összeforral...közben rizst pírít, bele a bébirépa, csokor petrezselyem, megfőz.Salátalavél, oliva, balzsamecet tálba, és lehet enni:)))
Nálam mindig megcsúszik a tárkony, isteni tőle a kaja...
van, amikor a bébirépát a mártásos husiba forralom, a gyrekem hangulata szerint..
A hús csíkokra vágása: max 10 perc. ( De akkor már minden egyes csíknak nevet is adtál!!!)
2 sárgarépa hámozása, zölségek, krumpli hámozása: 3 perc. Szeletelése 3 perc.
Összesen kb 15 perc alatt feltetted.
Kb 2 percet állsz mellette, aztán nyakon öntöd vízzel. Mi a sok ebben?
Nálunk ennél ritkábban repülnek a sültgalambok!
Méz, Kleca --- máris jöhet nekem mind2!
de ezek nem igazán gyorsak (vagy én vagyok lassú)
Főtt tésztával a következő husi:
(Mindegy miből van a hús, én pulykacombból szeretem.)
Hosszú csíkokra vágni, olajon megpirítani kevés vöröshagymát--aki szereti, fokhagymát is. Bele a husi. Megpirítani: majoranna, bors, só, vegeta fűszerekkel. Majd az egészet felengedni annyi vízzel, amennyi ellepi.
Burgonyát, répát, zöldséget, stb pucolni, s leheletnyi vékony szeleteket vágni / szeletelni. (Én a hámozókéssel szoktam szeletelni.)S bele a husiba.
Mire összefő, isteni. Ínyenceknek tejföllel leönteni.
Elég korán készen lett, megkóstoltam, nagyon finom! Pároltkáposzta készült hozzá!
Igyekeztem a főzéssel, mert még egy kis rendcsinálás, aztán útrakelek.
Tepsis krumpli (nyers krumli karikára vágva a tepsiben (só), rá bacon szalonna szeletek, kicsit párol fóli alatt és süt ropogósra)
Túrógombóc
... és mivel ízesíted?
Gondolom, sózni nem kell, mert a bacon egyébként is sós kissé...
Én csak ilyeneket készítek egy ideje.
Bár a lányaim kérésére írtam le őket. Érdekel?
Gyors, finom, olcsó...
További ajánlott fórumok:
- Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) )
- Kertemet szeretném csinosítani. Egyszerű ötleteket várok pl.szalonnasütőhely, grillező, medence a gyerekeknek, virágágyások, stb.
- Porszívózás helyett egyszerűbb és gyorsabb takarítási megoldások
- NORBI UPDATE: Vacsoraötleteket kérek, lehetőleg egyszerűt.
- Segítség?:)Ötleteket szeretnék gyors(max 20-25p) és finom ételekhez
- Vasárnapra egyszerű ünnepi ebédre ötleteket várok.