Mivel javítsam fel a tortakrémem ízét? (tudásbázis kérdés)
Jelentem, egy fél csomagnyi feketecsokis puding, jó sok jamaikai rum aroma és egy csepp mandulaaroma olyan fergetes ízorgiát varázsolt a vajas borzalomból, hogy csuda:)
Nagyon köszönöm még egyszer mindenkinek a tanácsokat,életet mentettetek!:)
Nehogy felmelegítsed!!
A 7. hozzászólás tökéletes krémet fog eredményezni!!
Sok sikert!!
Köszönöm mindenkinek:)
Akkor most lekocogok pudingért meg rumért, aztán meglátjuk...
Remélem, ehető lesz.
Felfőztem fél liter tejet 5 kanál liszttel, aztán hozzákevertem 20 deka porcukrot, sok hollandkakaót(szeretem, ha kicsit kesernyés) és egy egész kocka margarint.
Tegnap este készült, ma reggelre borzasztó lett:(
A puding ezek szerint elveszi az ízét? Mivel már eléggé kihűlt, nem lesz baja, ha újramelegítem az egészet?
Milyen alkatrészek vannak a krémben?
Esetleg sűrű csoki pudingot keverhetnél hozzá.
Ajándékba sütök tortát és sajnos egy másik krémreceptet használtam, mint amit megszoktam.
A főzött krémemnek(kakaós) émelyítően erős margarin íze van, valószínüleg a recept eltúlozta a vaj mennyiségét.
Mivel én rosszul vagyok az ennyire vajas ízű krémektől, érthető módon ajándékba sem szívesen vinném így:(
Fel tudom valahogy javítani, vagy csinálhatok másikat?
További ajánlott fórumok:
- Nem fogyaszthatok tejet, mivel pótolhatnám az ízét?
- Az édesítőszer mellékízét mivel tudnám megszüntetni?
- Túl sok lett a tejszínes tortakrém, mit készíthetnék még belőle?
- Tudnátok ajánlani valami olcsó és finom tortakrémet? De ne csokisat.
- Ki, mivel szokta a vasalóból a vízkövet kitakarítani?Mert én a deszt vizet teszem bele, mégis iszonyatosan vízköves!
- Olyan tortakrém receptet tudtok, amivel ha díszítem a tortán, elég kemény lesz, és nem folyik le másnap reggelre az oldalán?