Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mivel javítsam fel a tortakrémem ízét? fórum

Mivel javítsam fel a tortakrémem ízét? (tudásbázis)


2011. jún. 4. 20:21
:)
12. klarika5 (válaszként erre: 11. - Vardia)
2011. jún. 4. 18:47
:)))
11. Vardia
2011. jún. 4. 11:21

Jelentem, egy fél csomagnyi feketecsokis puding, jó sok jamaikai rum aroma és egy csepp mandulaaroma olyan fergetes ízorgiát varázsolt a vajas borzalomból, hogy csuda:)

Nagyon köszönöm még egyszer mindenkinek a tanácsokat,életet mentettetek!:)

2011. jún. 4. 10:51

Nehogy felmelegítsed!!


A 7. hozzászólás tökéletes krémet fog eredményezni!!


Sok sikert!!

2011. jún. 4. 10:19
Én is úgy szoktam az ilyesmi krémeket, hogy megfőzök 2 pudingot 6 deci tejben, langyosra hűtöm majd a habos vajas porcukros krémhez adom kanalanként a sűrű pudingot. Én max 10 deka vajat szoktam használni. Szerintem pudinggal, kis rumaromával biztos feltudod javítani. Remélem sikerül! =)
2011. jún. 4. 10:07

Köszönöm mindenkinek:)

Akkor most lekocogok pudingért meg rumért, aztán meglátjuk...

Remélem, ehető lesz.

2011. jún. 4. 09:58
Inkább vajat szoktak ajánlani, azt előtte habosra keverni, s úgy adagolni bele a pudingot kanalanként. Kikeverted a margarint? Melegíteni nem ajánlanám, mert a margarin nem szereti.Hát én is főznék sűrű pudingot: mondjuk egy zacsihoz csak 3 deci tejet. Kihűteném, és az egész hideg gezemicét jól összedolgoznám. Mandulaaroma nagyon pikáns ízt tud adni a krémnek.
2011. jún. 4. 09:46
Rumaroma, vaníliás cukor :)
2011. jún. 4. 09:44

Felfőztem fél liter tejet 5 kanál liszttel, aztán hozzákevertem 20 deka porcukrot, sok hollandkakaót(szeretem, ha kicsit kesernyés) és egy egész kocka margarint.

Tegnap este készült, ma reggelre borzasztó lett:(

A puding ezek szerint elveszi az ízét? Mivel már eléggé kihűlt, nem lesz baja, ha újramelegítem az egészet?

4. gne2
2011. jún. 4. 09:41
Esetleg ha főzöl hozzá még egy adag pudingot, és azzal újra habosra kevered. Így lesz két adag normál ízű krémed végül. Legfeljebb sütsz hozzá majd holnap egy piskótát, és meg is lesz a vasárnapi desszert! :)
2011. jún. 4. 09:41

Milyen alkatrészek vannak a krémben?

Esetleg sűrű csoki pudingot keverhetnél hozzá.

2011. jún. 4. 09:36

Ajándékba sütök tortát és sajnos egy másik krémreceptet használtam, mint amit megszoktam.

A főzött krémemnek(kakaós) émelyítően erős margarin íze van, valószínüleg a recept eltúlozta a vaj mennyiségét.

Mivel én rosszul vagyok az ennyire vajas ízű krémektől, érthető módon ajándékba sem szívesen vinném így:(

Fel tudom valahogy javítani, vagy csinálhatok másikat?

2011. jún. 4. 09:34
Mivel javítsam fel a tortakrémem ízét?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook