Az édesítőszer mellékízét mivel tudnám megszüntetni? (tudásbázis kérdés)
A Xilit az egyetlen,amitől nekem komoly hasfájásom lesz, ezèrt már a xilites rágókat sem merem megvenni. Sütibe folyékony èdesítőt használok, amiben nincs szacharin. Sokan nem tudják, hogy hőre változik az íze, keserű, teában, kávéban oké.
De valamikor cukorbetegeknek pl csak ez volt, vagy a glukonát.
Nekem folyadékban a ciklamát-szacharinát tabletta egyáltalán nem tűnik fel. Ezzel készítem a teát és mindenki megissza, kérdés nélkül. Sütiben émelyítő. Ahhoz xilitet használok, nagyon keveset, ritkán.
Furcsa, hogy xilitet porrá tudom őrölni kávédarálóban, az eritritet nem lehet.
Igen, pl annak a steviának amit én használok, cseppet sincs mellékíze. Az eritritnek szintén nincs. Én a szacharinnak érzem a mellékízét, sőt, azzal főzni se lehet, de pl aceszulfám, aszpartám, stevia, semmi.
Mondjuk amennyi édesítőt én hasznàlok, hát nagyon minimális:D
igen. sőt, más az édesség "erőssége" is..
marad a kísérletezés :)
egyébként meg az van, hogy mindenki mást érez zavaró íznek, és mást viszonylag finomnak.
meg kell kóstolni többféle mesterséges édesítőt, és azt venni és használni, aminek nem érzi az ember a mellékízét. (mert azért mindegyiknek van, csak mindnek más)
semmivel.
Mivel a mellékíze egyben a főíze is :((
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Stevia (sztívia) természetes édesítőszer
- Milyen házi praktikával tudnám megszüntetni a lakásban a párásodást?
- Ha bekapcsolom a sz.gépet megjelenik a bejelenkeztető képernyő, és kiírja hogy válasszak felhasználói ikont. Hogy tudnám ezt megszüntetni?
- Hogyan tudnám minél előbb megszüntetni 3,5 hós babám 2 hete elhúzódó nátháját?
- Canon MP240-es nyomtatón hogyan tudnám a színes patron hiba üzenetét megszüntetni, hogy más funkciók működjenek?