Olyan tortakrém receptet tudtok, amivel ha díszítem a tortán, elég kemény lesz, és nem folyik le másnap reggelre az oldalán? (tudásbázis kérdés)
8. életregény
2010. máj. 22. 14:36
Szia!
LAci bácsinak vannak krémjei Én azt szoktam használni tejszínnel vagy az aranka krémport gyors és finom!
7. Szöszi23
2010. máj. 22. 12:48
Csokikrém:
25 dkg porcukor
1 tojás
2 tojássárgája
3 evőkanál kakaó
35 dkg ráma
A porcukrot a tojással,tojássárgájával és a kakaóval gőz fölött sűrű krémmé főzzük.Ha kihült a kikevert margarinhoz keverjük.
Én ezzel szoktam tölteni és disziteni is.
6. Kund Abigél
2010. máj. 22. 08:17
Az előző, besameles krémet úgy is meg lehet csinálni, hogy a lisztbe és tejbe belekevered a cukrot (lehet kristálycukor is) és a kakaóport is, és úgy főzöd sűrűre. Aztán ha szobahőmérsékletűre hűlt, belekevered habverővel a margarint.
5. 9f98008a3b
2010. máj. 22. 08:05
7 dj tej, 8 evőkanál liszt: besamelt főzni. Kihűlni hagyni.
Egy margarint kikeverünk 20-25 dkg porvukorral( ízlés szerint ),majd belekeverünk 3 evőkanál jó minnőségű keserű kakaóport. A két masszát összekeverjük, és kész a fincsi csokis krém.
Én mindig spriccelek bele egy kis rumaromát, mert az nagyot dob rajta! :)
4. 2104cc91e8
2010. máj. 22. 08:00
Énnekem a betöltött tortakrém sem folyik le!!
Mivel töltöd a tortádat???
3. Katalin1962
2010. máj. 22. 07:55
Tartós tejszínhabbal szoktam készíteni Hullala v. Meggle. A krémbe a felvert tajszínhabot belekevered lágyabb is lesz az íze és bizton nem folyik le. Vagy habfixálóval a rendes tejszínt és űgy a csokikrémbe.
2. Ministry
2010. máj. 22. 07:46
Elsősorban csokoládés érdekelne....
1. Ministry
2010. máj. 22. 07:46
Olyan tortakrém receptet keresek, amivel ha díszítem a tortán, elég kemény lesz, és nem folyik le másnap reggelre az oldalán.
További ajánlott fórumok:
- Keresek egy receptet...
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Túl sok lett a tejszínes tortakrém, mit készíthetnék még belőle?
- Tudnátok ajánlani valami olcsó és finom tortakrémet? De ne csokisat.
- Mivel javítsam fel a tortakrémem ízét?
- Bevált citromos tortakrém receptet ismertek?