Tortadiszitésben jártasak segitsetek (beszélgetés)
Olvaszd fel a csokit icipici vajjal keverd össze,
alufóliát 30-40 cm darabot tépj le és arra kb diónyi pöttyeket csinálj egymástol messze és hurkapálcával a közepétől ki indulva huzzál vonalakat a csókiból 5-6 ot tüskéket ha megdermed
akkor ovatossan szedd le bármire felállitva rakhatod disznek.
mint cukrász tanácsolom neked:
probáld meg színes vajkémből fel spricelni "csillagcsöves nyomozsákból kicsi pontok egymás mellett" majd a végén olvasztott csokival kontur "ami hangsúlyozza a mintát" szem és orr az lehet domború valami,... pl: szemnek és orrnak zsírpapirra csokiból pasztilla készités
megvallom én nem szeretek figurás tortákkal pecselni... ha rákeresel a naplómban találsz benne több ilyen bejegyzést.
pl: micimackót, autót nyáron készittem, ezzel a technikával fel lehet disziteni a mackót akár sík vagy domború alakban is.... ilyen modon már a cukrász tanulóink is szépen elkészitették
sok sikert.
:)...majd kérünkszépen képet!!!!!!!!!!!!!!
Amúgy ezt a tortaformát hol szerezted, tök jó ötlet!??
Sziasztok
Szereztem egy szuper tortaformát, ha kisül és megforditjuk a sütit, látszik a Boldog szülinapot, lufik stb. minták. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mivel lehetne bevonni, arra gondoltam csokis tortát sütök. Ez eddig oké, csak mivel vonjam be, hogy a felirat és a minták látszódjanak, és utána szépen ki lehessen disziteni. Marcipán elég nehezen nyujthatónak tűnik, elég nagy a torta. Szóval lányok, esetleg fiuk, ötletek? A férjemnek sütném. Köszi
További ajánlott fórumok:
- EXCEL-ben jártasak, segítsetek!A nyomtatóm egy adott dokumentum egy adott sorát nem hajlandó kinyomtatni. Miért?
- Miből tudok nyomózsákot csinálni tortadíszítéshez?
- Házastársak automatikusan adóstársak is? Jogi gyakorlatban jártasak kérlek segítsetek!
- Ehető muffin- és tortadíszeket hol lehet kapni?
- Szerelemkötés - oldásban jártasak segítsetek
- Fogamzásgátlásban jártasak segítsetek, ilyenkor véd a gyógyszer?