Töltött mákoslepény hpkati módra sokadszorra recept
A Töltött mákoslepény hpkati módra sokadszorra hozzávalói:30 dkg sima liszt, 20 dkg vaj, 1 tojássárgája, 2 kanál tejföl vagy tej, 10 gramm cukor,
egy csipetnyi só
Mákos töltelék:
8 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg darált mák, 3 dkg finom morzsa, citromhéj
A Töltött mákoslepény hpkati módra sokadszorra elkészítési módja:
A liszttel elmorzsolt vajból, tojássárgájából, tejfölből, porcukorból és sóból tésztát készítünk, és két részre osztjuk. Az egyik felét lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, tepsire tesszük, megkenjük a töltelékkel, és ráhelyezzük a tészta másik kisodort felét. Megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és jó meleg sütőben megsütjük. A megsült mákos lepényt felszeleteljük, és behintjük porcukorral. Mákos töltelék: A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, és jól összekeverjük. Végül beleszórjuk a darált mákot, a finom zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és az egészet elkeverjük. Felvitte: hpkati, 2013-07-03, 14:59
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Robelin, 2013. júl. 5. 17:24
A töltött mákoslepény hpkati módra sokadszorra elkészítési módja és hozzávalói.